Vladika Grigorije nije bio na ručku kod Vučića u Predsedništvu

Ostavite komentar


  1. Dacemo patrijarhu Porfiriju jos jednu sansu…pozivamo ga na proteste protiv nasilja, sutra, u petak u 18h
    Ako dodje, podrzi svoj narod, narod ce mu oprostiti za ovo lizanje sa vucicem. Kao referencu moze da koristi 1996 god i naseg voljenog patrijarha Pavla!

  2. Georgije je gospodin covek u Berlinu je zaveo red popovima za 2 minuta.e takav covek treba da bude glavni a ne onaj sns turbo Pop .

  3. Sta ce da radi patrijarh posle odlaska Vucica sa vlasti ? Da li ce narod biti vise verujuci , pobozniji ili manje verujuci?

  4. Patrijarh bi trebao u Ime boga podržava narod i da se bori za njihov bolji

  5. Crkva ne misli o svom narodu misli samo o Vučiću ,narod sve pamti i vraća.

  6. Interesantno je da proevropljani Grigoriju ne zameraju mešanje u politiku; Valjda za njega ne važi građanistička mantra o odvojenosti crkve od države…

  7. S konstantnim napadima na SPC pokazujete da ste i vi deo sistema. Sistema koji radi na dva pogona, na dve struje, i oba vode ka jednom istom cilju a to je utemeljenje zapadnih vrednosti. SPC je oduvek bila prepreka za dostizanje takvog cilja a zapad je odlučan u nameri da potkopa duhovni centar Srba, preko jedne ili preko druge struje. Vi radite protiv Vučića al radite za njegovog gazdu koji je isti i vama i njemu. Ne zamerite na mom neznanju i možete slobodno da objavite komentar.

  8. Vladika Grigorije je trebao da bude patrijarh, a ne ovaj uljez kog je Vučić postavio na to mesto. Patrijarh Pavle je poslednji koji je vredeo i kog je narod voleo i poštovao, poe njega…

  9. Vladika Grigorije je sveti čovek koji veruje i veliča Boga na nebesima, za razliku od trenutnog Patrijarha koji veruje u lažnog idola od koga želi da ovde na zemlji napravi novog Boga.
    Petorica vladika među kojima je i Grigorije očigledno ne žele da učestvuju u ovoj lakrdiju koja i od srpske pravoslavne crkve pravi rijaliti.
    Imena ovih časnih vladika srpski narod treba dobro da zapamti jer će se po svemu sudeći uskoro birati ne samo novi predsednik već i novi patrijarh!

  10. Profitirije,najveca sramota Srpskog naroda.Ali kad se narod udalji od Boga i njegovih zakona onda mu huligani otmu drzavu i opljackaju do gole koze.Narod pretvore u roblje i prodaju stranim kolonistima.Na zalost,istorija je potvrdila da su ,narodi ,koji su hteli da se izbore protiv ovakvog zla ,morali da priloze velike zrtve.

  11. Uz ovakve svestenike za SPC ima nade za razliku od prebogatih farisejskih sluga rezima Porfirijevog klana.

  12. O čemu vi pišete da patrijah sa vama izađe na ulicu to se nikada neće dogoditi nemojte pisati narod će mu oprostiti pišite
    Mi iz opozicije opraštamo.

  13. Naravno da ga hvali kada crkveni velikodostojnici nikada bolje nisu živeli. Sipa se u njih ogroman naš novac. Vozni park ste videli, ostalo niste. A trebalo bi.

  14. Portfirije gde ce ti dusa- sram te bilo Patrijarh Pavle se okrece u grobu.

  15. Strašno je da se sada Srpski Patrijarh ponaša kao zabludeli član naše crkve , a ne kao mngi njegovi ptethodnici čiji je svetao primer njegov i naš savremenik , blaženopočivši patrijarh Pavle , koji je još za živita od verujućeg naroda nazivan svetim i uživao veliki pištovanje svih građana Srbije .

  16. prilagodice se oni svakoj vlasti. prodace sve zarad svoje dobiti. jadna srbija.

  17. Sećam se kako je taj lažni patrijarh porfirije, na prevaru doveden. On je samo duhovni clan SNS . Nikakav partrijah on nije.

  18. Григорије је тај проблем решио. Свуда шаље свог викара Јована, Епископа хумског и на тај начин има покриће. „И вук сит, и овде на броју“. По потреби може бити и опозиција и позиција… Ту је, а није.

  19. Vidim u komentarima pola njih i neznaju ime vladike Grigorija!
    Istine radi Grigorije i Maksim ne dolaze na rucak a razlog je licne prirode.
    Oni kao episkopi SPC imaju na to pravo!
    Mitropolit Hrizostom zbog bolesti ne ucestvuje u radu sabora ,Jefrem takodje bolest razlog a Metodije je prisustvovao!
    Ne vidim senzaciju nikakvu u ovome..(nista novo)

  20. Transparentno je to odavno ,da je Grigorije ljuti neprijatelj sns i AV….
    Ali nisam nigde cuo , a dosta cesto ga slusam da Porfirije nije dostojan svoga mesta ..
    Iliti bilo koji drugi vladika a nema cega da se boji jer oni svi imaju autonomiju nastupa i govora,!

  21. E,on je bitan …majstore skini mantiju pa vodi politiku ne krij se iza crkve…..

  22. Porfirije, podržava nemoral ove vlasti.Sramota! Patrijarh kao Pavle neće se ponoviti, na žalost

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.