Njegovo Preosveštenstvo Episkop požarevačko-braničevski G.G. dr Ignatije Midić osveštao je zvonik crkve Sv. apostola Petra i Pavla u Turiji, temelje, zvona i krstove u crkvi u izgradnji posvećenoj sv Petki-Paraskevi u Voluji i spomenik palim borcima do 1912.-1918. u porti crkve Sv. Vaznesenja Gospodnjeg u Kučevu.

Njegovo Preosveštenstvo činodejstvovao je na teritoriji opštine Kučevo u tri mesta- Turiji, Voluji i Kučevu. Sasluživali su namesnik velikogradištanski protojer-stavrofor Milan Mrkelj, parohijski sveštenici, turijski paroh prezviter Nikola Soldatović, protojer Spomenko Žarić starešina crkve u Kučevu, paroh druge Kučevske parohije kojoj pripada Voluja protonamesnik Marko Mitrović, bivši paroh druge Kučevska parohije, Miroslav Nikolić, kao i đakoni i sveštenici braničevske eparhije .

Predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević sa saradnicima, je vladiku Ignatija dočekao u Turiji i tom prilikom primio i blagoslov. Arhijereja požarevačko-braničevskog dr Ignatija je, u sva tri mesta, dočekao veliki broj ljudi među kojima su najradosnija bila deca. Vladika je u Turiji osveštao novosagrađeni zvonik , u Voluji je osveštao temelje crkve kao i krstove, i zvona a u Kučevu spomenik palim ratnicima iz Balkanskih i 1. Svetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari