Vladika Teodosije: Očuvajmo ono što su nam preci ostavili

Ponovo poziva Srbe na KiM da ne prodaju svoju imovinu

Ostavite komentar


      1. Prvo je nažalost poslednje. A šta smo to imali na KiM?
        Oni što su imali su odavno sve što su imali prodali.
        Nego episkopu Teodosije ko ono beše Vas doveo na Raško – Prizrenski Tron. Koje to grehe je imao Vaš prethodnik a da njegov lični sekretar iguman Dečanski nije znao i paraf udarao.
        Intresantno je da u razmaku od 24 sata Vaš i Đilasov guru i šef crkvene tajne službe, koji bi svi zajedno da patrijarh „Da ostavku“ i na isti način kao Vi „Pučem“ dovedete Grigorija u crvenom ferariju za patrijarha. Izrazito ste bili protiv učešća Srpske Liste u vladi Kosova * a sada tražite da ta ista vlada poštuje ustav R. Kosovo i dira srpske svetinje. Srpski Dritani oličeni u Srpskoj Listi su upravo ti što čuvaju srpstvo na KiM. Uostalom, koliko pastve imate u najvećim srpskim svetinjama?
        U mojoj pećkoj patrijaršiji i Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja bogosluženje prati 5-6 Srba.
        U manastiru Visoki Dečani ni jedan jedini, u Đakovici bile nekad davno dve starice.
        U prizrenskoj Bogorodici Ljeviškoj 5-6 žena iz Potkaljaje prelepog cincarskog naselja poput Kruševa ili Moskopolja. Jedino gde Srba hvala Bogu ima je u Gračanici i Banjskoj.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.