Vladimir Đukanović: Posebno mi se gade funkcioneri SNS koji plaćaju da letuju u Hrvatskoj (VIDEO) 1Vladimir Đukanović, FoNet/Ognjen Stevanović

Istaknuti član Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović poručio je na društvenoj mreži Tik Tok da svoj stav oko letovanja u Hrvatskoj nikada neće menjati i da mu se posebno gade funkcioneri SNS koji plaćaju da tamo letuju.

On se osvrnuo na, kako kaže, strašne polemike koje se vode oko zbog njegovog stava da niko iz Srbije ne bi trebalo da letuje u Hrvatskoj.

“Ja taj stav nikada u životu neću promeniti, a uvek ću biti spreman da ga branim. Ja mogu da razumem ljude koji odu u Hrvatsku da posete svoje ognjište, da eventualno ga obnove, da obnove crkvu, da odnesu humanitarnu pomoć da li za našu srpsku pravoslavnu crkvu da li za našu srpsku decu i uopšte ljude koji su tamo ostali, da li da eventualno posete neko stratište poput Jasenovca ili Jadovna, da upale sveću, ali ostavljati novac u državi i plaćati joj za usluge zemlji koja je etnički očistila naš narod i koja i dan danas sve čini da se mi tamo nikada ni ne vratimo, niti da se uopšte osećamo bezbedno niti slobodno meni je to nenormalno. Hapšenje kolege Nemanje Berića nam je najbolje pokazalao šta Hrvatska misli o nama, ali generalno kakav si ti to čovek ako nemaš nikakav osećaj prema tome da je ta savremena današnja moderna NDH kao i ona iz Drugog svetskog rata etnički očistila naš narod. Mi više nažalost nismo na našim etničkim područjima gde smo živeli”, naveo je Đukanović u video poruci.

On dalje dodaje da je Hrvatska jedina zemlja na kugli zemaljskoj koja kao najveću proslavu u svojoj istoriji ima to što je etnički očistila jedan narod.

“Oni nemaju ništa da ponude u svojoj istoriji, oni jedino mogu da ponude genocidnu, zločinačku akciju Oluja i prosto mi je nejasno da neko može da, u avgustu mesecu, kada oni slave tu svinjariju i taj zločin da ode tamo i boravi na moru. To je je ludilo, to je šizofrenija, to je bolesno i zato ja pozivam uvek sve ljude da nikada ne idu u Hrvatsku na more. Ja moram da priznam što se mene tiče, ja nikada ne prelazim u Hrvatsku, nikada. Ja zaobđem, čak i kada idem u italiju idem preko Mađarske, Austrije i tako dalje, ali ne idem kroz Hrvatsku, ne želim da idem kroz Hrvatsku. Ne želim ni jedan jedini dinar da im dam, odnosno cent”, naveo je Đukanović i dodao da nema nikakav razlog da ide u tu “odvratnu zemlju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari