HITNA POMOĆfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakao je za Danas da su od šestoro mališana koji su jutros povređeni prilikom obrušavanja plafona u vrtiću, petoro pušteni kući sa Instituta za zaštitu dece u Novom Sadu, dok je jedna devojčica zadržana u bolnici zbog naknadnog povraćanja.

– Obišao sam decu, razgovarao sam sa roditeljima, njih četvoro je bilo u tom trenutku u bolnici. Ono što je najvažnije u celom ovom nemilom događaju jeste da niko od dece nije teže povređen. Radi se o lakšim povredema i nema velikih povreda po licu. I sam Bog nas je pogledao. Deca su dobro. U jednom momentu nam je rečeno da su svih šestoro mališana pušteni kući, ali jedna devojčica je zadržana zbog povraćanja – ističe Gak za Danas.

Podsetimo, deca su povređena jutros kada se na njih u vrtiću „Neven“ u Inđiji obrušio plafon. Povređeni mališani su odmah upućeni u Novi Sad i tamo su im konstatovane lakše povrede. Ostala deca su odmah poslata kući.

Na fotografijama se vidi da je poveći deo plafona pao na nekoliko dečjih kreveta.

Opština Inđija je na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama objavila da se u vrtiću „Neven“ u Inđiji, koji je u okviru Predškolske ustanove „Boško Buha“, obrušio plafon u prostoriji u kojoj je smeštena grupa dece jasličnog uzrasta.

Nadležni iz vrtića odmah su reagovali, a intervenisala je i Služba inđijske Hitne pomoći, navode.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, dodali su, izašao je na lice mesta.

Napominju da objekat u kome su boravila deca nije bio oštećen, niti je bilo naznaka obrušavanja plafona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari