Vladimir Leposavić: Pao na ispitu

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Kakvu ste samo sliku našli, svaka vam čast. Jel vas to DJV podučava ?

  2. Neka je rekao istinu i neka boli one sto moraju priznati diktat.
    Doci ce vreme kad ve biti ponosan i mi na njega.

    1. Доћиће, доћиће,
      кад пободе кочиће,
      кад напоји вочиће,
      и полупа лончиће…

    2. Istina je precjenjena u doba lopova ali i u normalna vremena nije se govorila u svakom trenutku i pogotov pred svakim .
      Neka mu se ovo vodi pod mladost
      jer nije imao pravo da iznosi svoje mišljenje na toj funkciji ali je imao obavezu da dokaže to što je
      govorio i nikad neće imati bolju poziciju za to .
      Ovako mi djeluje da iznutra podriva ono što je sa drugima zidao.

  3. Zasto bi pao na ispitu? Pa kome to jos nije jasno u Crnoj Gori i nekima u Srbiji da je lokacija genocida Jasenovac. Gde tu problem .Dokumentovano i u filmovima , svedocima i fotografijama. Kraj nema vise.!

  4. Covek je samo malko otskrinuo zavesu da se vidi sta je unutra – zlo i naopako nacionalizma koje nas je sve dovelo tu gde smo.

    1. како да не, зло… на основу чега? што је рекао да злочин почињен у Сребреници није геноцид? што је рекао да је то био страшан злочин али не и геноцид? ма да, слушај, не интересује ме нешто превише све ово, али човек је причао истину, а ја истину веома ценим и волим, истина је, криви смо за сребреницу, али не кривимо само себе, и други су криви… масакр у тузли, напад на ЈНАу Сарајеву, Вуковар, Винковци, сам Јасеновац и сама Олуја… е краљу мој, не можеш да тек тако упериш прст у читав свој народ кажеш да су сви Срби геноцидаши

  5. Nista on nije slagao istina je da u Srebrenici nije bilo genocida.

    1. Mi nismo u stanju prebrojati svoje mrtve npr . Nato bombardovanje i po tom pitanju dati penzije , stipendije i sve što priliči žrtvama i njihovim potomcima a druge učimo brojati
      , isina nije ono što pričamo već ono što dokažemo ili osporimo a tu samo rad pomaže !

  6. Znaci ovaj rođen 1984. Ništa čudno onda. Zato sam ja još pre jedno 10 godina rekao, tj odlučio, da neću da imam ništa ni sa kime ko je rođen posle 1980, mislim poslovno. Ne zanima me to, evo vidi se i zbog čega. Sa ovim mladima rođenim krajem devedesetih može, to su druge generacije, a ovi koji su odrasli i formirali se u vreme slobizma, nema tu ništa. Ovaj je primer.

    1. Bravo za ministra Leposavica pojavila se napokon jakalicnost i veliki lider u Crnoj gori.

  7. I nastavnik predvojnicke obuke, Seselj, je imao slicnu biografiju poput Leposavica. I Seseljev ucenik, odn ranije bliski saradnik, A.Vucic je bio student sa desetkom. Ali,radikal ostaje radikal. Njih ni djavo ne moze izmeniti, osim neke elementarne nepogode,ili vece sile, od kojih se ovi plase. Svi su oni kolateralna steta i za Srbiju i susednu Crnu Goru.

    1. Sve su to „pravnici“ sa Pravnog fakulteta u Beogradu tj. „žute kuće“ a tu su naučili „pravo“ koje? Pravo klana, plemena, opisao kratko i jasno Basara u metafori „Zulu moral“: kada MI popalimo njihovo selo, žene silujemo a muškarce poubijamo to je patriotizam; a kada ONI to urade u našem selu – e- to je bogami genocid.

      1. Basara je prepotentan i precenjen pisac. A to o genocidu si upravu i vazi za sve narode bivse Juge. Ali problem je sto Hag, i Zapad uopste, samo reaguje kad Srbi prave genocid.

  8. Sve desetke, diplome i nagrade su ništa u odnosu na osudu ovog teksta sve sa pozivanjem na anonimnu struku i javnost. Istina ne postoji, samo politička korektnost, predrasude i zablude.

  9. Да је Лепосавић у праву доказ је предлог за његову смену.

  10. Ono kad novinari, koji su po definiciji univerzalne neznalice, ocenjuju stručni kvalitet doktora prava za koga još kažu da „je bio odlikaš u školi i student prava sa prosekom 10“. Šta reći. Ništa, okrenuti leđa i odšetati polako.

  11. Po struci smo sestra i ja pravnici. Da li ste vi normalni da stavite ovakav skaradan naslov. Ko ste vi kao laici za pravo da ocjenjujete da je gospodin Leposavić pao na ispitu. Niste kompetentni da njegovu stručnost preispitujete. Kada vi iz redakcije naučite šta je pravna kvalifikacija genocida, onda se oglasite. Ništa niste bolji od režimskih glasila. Pokazali ste svoje pravo lice kvazislobodnog novinskog medija. Slobodu mišljenja određujete po svojim predrasudama i nahođenju. Ne bilo iznenađenje i da ovaj komentar cenzurišete.

    1. Hahaha pa Vi niste pročitali tekst.Naslov je ironičan vezano za situaciju u kojoj de našao da je posle sve stručnosti „pao“ na ispitu u Vladi.

      1. Te pojednostavljene zamjene teza i čaršijski sarkazam možete nekom drugom da poturate. Pozivate se na novinarsku slobodu izražavanja i upitnu interpretaciju teksta od strane čitalaca. Još se u tekstu ističe kako gospodin Leposavić kao ministar nije mogao potrajati ni četiri mjeseca. Nikada vi u Srbiji niste gledali istini u oči. Najgore slavite, a najbolje proganjate. Nažalost, u CG nije bolje, a u Srbiji je još mnogo gore. Ko vas ne zna, skupo bi vas platio. Vi u Srbiji možete samo da sanjate za ministra pravde nekoga poput gospodina Leposavića. O vašem pravosuđu da ne govorimo… Udba vam još vlada i vladaće vašim životima, a tek što i dalje kontroliše medije. Hahaha… Ko se poslednji smije, najslađe se smije. Gle čuda, vi nekom da se podmjevate… Sami sebi ste cinični i smiješni.

  12. Treba multinacionalnu i multikonfesionalnu Crnu Goru ostaviti na miru i ne destabilizariti je bez potrebe. Izgleda da radikali nemaju drugi program, nego da sire maglu i haos oko sebe.

    1. VI ZELITE MULTI ETNICKU CRNU GORU BEZ SRBA.BEZ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE.TAKO JE BILO ZADNJIH 30 GODINA….TO JE TVOJA MULTIETNICKA CRNA GORA

  13. Mnogo je vrhunskih pravnika u svetu, koji osporavaju da je bilo genocida u Srebrenici. Na žalost politika se brutalno mešala u rad suda i zato je svaka njegova presuda ili odluka predmet rasprave. Haški tribunal za bivšu SFRJ je izgubio kredibilitet, kada je odbio da sudi za zločine počinjene od strane Nato pakta. Ministar ne može sa odgovara, jer ne postoji zakon, koji zabranjuje negiranje ratnog zločina ili genocida. Dakle nije prekršio zakon. Može samo politički da odgovara, svojim glasačima. Predsednik vlade može podneti zakon za njegovu smenu, ali o tome odlučuje skupština, koja pored toga mora izabrati novog ministra pravde, što će biti mnogo teži posao.

  14. Човек са интегритетом и мозгом, не признаје злочин за геноцид, као што и Уједињене Нације не признају. Суд у Хагу је плаћен америчким новцем и судио је како Американци нареде, како би оправдали бомбардовања Српске, а касније Србије. Геноцид може бити ако неко убилсчком силом очисти неку територију и то се десило, али у Крајини и на Косову. При томе жртве су биле углавном цивили оба пола и свих узраста. Злочин у Сребреници је био уперен према заробљеницима, док је велики број страдао у борбеним дејствима.

  15. Ono što se dogodilo u Srebrenici je ratni zločin, i nijedna druga kvalifikacija se tu ne može doneti. Priča o genocidu je politička, a ne pravna definicija tog čina koji ostaje kao sramota srpskog naroda.

  16. U Srebrenici nije izvršen geonocid! I prema kojoj to „stručnoj javnosti“ je data ocena o genocidu.

  17. Uspesni NVOovski ‘lov na vestice’?!
    Zar nije mnogo jednostavnije doneti zakon kojim bi se zabranilo negiranje obicnog ratnog zlocina, ‘unapredjenog’ u izmisljeni ‘Genocid’?!
    (Uzgred, … ‘Genocid’ u kome stradaju samo zarobljeni, uniformisani i razoruzani muski pripadnici paravojske, dok im se zene i deca autobusima, organizovano i u redu, prevoze na bezbedno, je jako cudna definicija ‘Genocida’.)

  18. Неће бити тако него сте ви пали на испиту знања, испиту људске честитости и што је најважније испиту истине. Јасно, све сте то радили свесно да пложите испит политичке коректности тј. навијања и подршке нечијим интересима. Овај честити млади човек је положио најважнији испит за свако људско биће а посебно за правника, испит правичности! За све оне који мисле другачије укуцајте на интернету реч геноцид и чак и ту ћете наћи довољно добро објашњење и видети да су геноцид и злочин у Сребреници два јако удаљена појма!

  19. A sta je sa 8500.pobijenih Srba u Satajevu,koje je imalo 140 logora zs Srbe,sta sa 3527pobijenih Srba u Kravicama i Srebrenici,ovo su stvarne zrtve poimece navedene.Ceosvet zna da je Srebrenica ptevara i posluzila za Bombardovanje Srba,Tu jeste stradalo stotinak Mudzahedina i nista vise.Srbija mora ds istera istinu na videlo i razotkrije tu Natovsku prevaru.Nazalos Vucic je otisao u Srebtrnicu po nalogu svoji mentora i naneo katastrofslnu stetu Srbiji,Trebagai zbog toga opozvati.

  20. Istina boli,posebno one koji su konstruisali laž i one kojima ta laž odgovara. Istine radi,UN nisu poverovale u tu laž!

  21. Постоје три дефиниције геноцида, ни по једној злочин у Сребрници није геноцид. Многе пресуде политичких судова су поништене.

  22. Ovaj dečko je pravnik,mislim da je magistar ili doktor,on zna šta je definicija genocida,,to se uči ,sami znate da je Haški sud više politički nego pravni,a vi sa n1 ste novinari i govorite šta treba da izgovori jedan doktor prava

  23. Е мој Кривокапићу, гдје ти је чојство и јунаштво кад осуди и издаде најбољег међу вама

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.