Vladimir Mentus ponovo osuđen na 30 dana zatvora

Ostavite komentar


    1. U pravu ste? „Sloboda je sve bliže“, ali za one koji ostaju van zatvora. Neće gledati sva ova divljanja na ulicama srpskih gradova. Kazne će, valjda, neke usijane glave opametiti. One su i predvidjene kao vaspitno-popravna mera. Kakve veze ima to što je ovaj mladi čovek „doktor nauka“?! Da li ga ta titula isključuje od bilo kakve odgovornosti ili, suprotno?

      1. Da li je moguce da ste toliko plitki da vam nije jasno da je ovaj covek neduzan. Nije vređao policajce, nije pravio nered, lazno je optuzen.

      2. Šta ćeš komentarisati kada ga apelacioni sud oslobodi. Onda ćeš da bulazniš da je apelacioni sud potkupljen a ovaj pilićarac pravedan!

  1. To je namerno uradjeno.Opet iscikavanje primitivaca sa akademskom zajednicom.

      1. Kako jedan pametan, obrazovan čovek može sebi da dozvoli da nekoga vređa, pogotovo ako je to službeno lice u vršenju dužnosti?
        Izgleda da tu pameti nije bilo.

  2. Zašto je krivica jednog naucnika za isto delo manja od npr. nekog klosara? Ili svi idu na 30 dana u zatvor ili ne ide niko. Jedino ako želimo da stvorimo drustvo gde zakon nije isti za sve…

    1. U kojim to drustvima je 30-dnevni zatvor za vredjanje policajca i to jos sa policajcem kao svedokom?! Razumeo bih da je novcano kaznjen. Ali 30 dana zatvora? I ko je procenio STA je uvreda? Policajac svedok? Ako hoces isti zakon za sve, zasto onda oni policajci clanovi voda psihopata koji su se izzivljavali na nepomicnom coveku u centru Beograda nisu osudjeni po hitnom postupku? Na malo vise od 30 dana zatvora.

    2. Još jedan iz AV-ove škole spinovanja… Ovde nije reč o socijalnoj i društvenoj nejednakosti za počinjeno delo, nego je reč o tome da je jedini dokaz „krivice“ izjava policajca koji ga je uhapsio i da je čoveku ukinuto pravo na žalbu koje imaju čak i ratni zločinci i masovne ubice. U takvom problemu se može danas-sutra naći svako od nas, kao najobičniji prolaznik u toku neke policijske racije na dilere ili bilo šta drugo. Čak i ti, verovao ili ne.

    3. Poenta je da covek nije nista uradio. Mirno je ucestvovao na protestima kao i ja, ali je imao nesrecu da banda sns-ovska na njega naleti i lazno ga optuzi i uhapsi.

    4. Ili za neke koji se prezivaju Vucic, Stefanovic, Babic, Petrovic ali kum ovog prvog, Mirovic, Selakovic, Kuburovic… za njih nema jednakosti i kazne. Milioneri i multimilioneri. Prave se hacijende, kupuju zgrade, stanovi od 100m2 i 2900 eur/m2 u 39. godini sa 4 godine radnog staza u drzavnoj sluzbi. Tim svim lopovima nije u ineresu da stvorimo drustvo gde je zakon isti za sve.

  3. Pa kako Mentusa da razumeju Megatrend doktori, kada su oni zahvaljujuci institucijama protiv kojih se on bori, tu gde jesu. Tu su i drzace se toga grcevito.

      1. Za plagiranje doktorata se ide u sns i na ministarsku funkciju, ne na protest. Neko cija merila vrednosti protestvuju protiv kupljenih diploma i plagijatora, doktorat plagirao nije.

        1. Kako ste Vi pametni?! Svojim razumnimm komentarom i logičkim rezonovanjem ganuli ste me do suza? Da nije takvih ljudi, ljudi sa duplim moralima i merilima možda biova država mogla da bude i normalna. Ovako, tikvanimsa kojima se pamet prostire samo do granica jedne strane barikada nema pomoći.

  4. Žao mi je svakog mladog čoveka sa demonstracija, koji treba da ide u zatvor!Ali to su punoletne i svesne osobe i sigurno znaju da je pokušaj rušenja vlasti i napad na policiju, visoko rizičan potez sa mogućim lošim posledicama. Pa, sigurno nisu očekivali posle onih kamenica i baklji da ih policija počasti kafom!

    1. Niste, ili bolje reći nećete da razumete i shvatite, mladić (manje je bitno što je doktor nauka) nije bio među onima koji su bili revnosni u izvršenju zadatka koji su dobili (ma od koga bilo) i delovali kamenjem, bakljama, petardama,……i ostalim artificijama i ta jevtina i prozirna zamena teza ne prolazi. Upravo baš ti revnosni su bili pošteđeni policajnih pendreka, a stradali su ovakvi koji su „vređali“ verbalno (psovali i slično) te iste policajce. Dakle, sve je jasno.

    2. Nisu očekivali da one koji policiju vređaju i gađaju kamenjem (pripadnike policije, službi i goste uz Srpske) čak ni legitimišu a njih, koji su mirno protestovali, osude na zatvor. Da li bi ste Vi očekivali da Vas osude a da ništa loše niste uradili?

  5. Šta li je mislio Vučić, kada je likujući izjavio: da ih vidite kako kukaju na Sudu.
    Jedino je sigurno da je pokazao koliko je on loš čovek, a svedoci smo da on kuka od protestnog mitinga povodom hapšenja Radovana Karadžića, kako je policija primenila nedozvoljenu silu prema njemu i njegovim saradnicima.
    Znamo da je branio prijatelja svog sina, koji je demolirao zabavni klub, kako je pristojan momak, kao ne diluje drogu, nego samo ima nekoliko tuča.

  6. Megatrend Vučićev Prekršajni sud, poput besne zveri kida sva prava, slobode, dostojanstvo i nepristrasnost.

  7. Jasno je da iza presude stoji izričita Vučićeva naredba da se protestanti zastraše i uteraju u mišju rupu a da se ostatku pokaže šta ih čeka ako se drznu da se pobune. Polako ali sigurno idemo ka scenariju koji se Vučiću neće svideti.

  8. Bolje bi bilo da smo za ovog dečka saznali po naučnim radovima, a nismo….Stvaranjem posebnog slučaja od ovog Danas i članovi instituta nam poručuju da nismo svi jednaki pred zakonom i da pojedinci (ako su naši članovi, istomišljenici…) treba da budu izuzeti od odgovornosti. E, zato smo ovde.

    1. Nismo svi jednaki pred zakonom, Petra Cvijic za to sto je ubila coveka dok je prelazio ulicu oslobođena zavubistvo u Vucicevom sudstvu, a ovaj decko dobio 30 dana zatvora je je “vređao” policajca. Svi vi koji ovo podrzavate ne zaboravite da vasa deca, majka, otac ili vi mozete prelaziti ulicu sledeci put kad se sjure Petra Cvijic, Mitrovicev sin, Babic- Doljevac ili Kantrimen.

  9. Pozivam g. Vladimira Mentusa da objavi ime sudije koji ga je ekspresno osudio, jer, čim je odmah pušten da se brani sa slobode, znači da je taj sudija zaslužio bar 30 dana zatvora!

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.