Vladimir Vuletić o parolama navijača Zvezde: "Pošto Ultra kop ne radi na Kosovu, ne dirajte mi litijum" 1Foto: BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/DS

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i nekadašnji podpredsednik fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić za Danas kaže da transparenti navijača Zvezde i Partizana, koji se tiču kopanja litijuma, oslikavaju želje navijača i stavove uprave ova dva kluba. Pritom, navijačima Zvezve ne smeta litijum. dok su Partizanovci pokazali otvoren stav protiv iskopavanja ove rude i zagađenju reka.

Podsetimo, tokom utakmica 2. kola Superlige Srbije Crvena zvezda – Mladost i Jedinstvo – Partizan navijači dva najveća srpska kluba poslali su poruke o eventualnom otvaranju rudnika litijuma.

Na stadionu “Rajko Mitić” najvatrenije pristalice crveno belih su podsetili da postoje važnije teme od ekologije porukom ”Svima su vam usta puna jadarita, a za Kosmet niko ni da pita“.

Vladimir Vuletić o parolama navijača Zvezde: "Pošto Ultra kop ne radi na Kosovu, ne dirajte mi litijum" 2
Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

S druge strane, navijači Partizana su na Ubu istakli parolu “Ne dam rosu, ne dam travu, ne dam Drinu, ne dam Savu”.

Nekadašnji podpredsednik fudbalskog kluba Partizan se osvrnuo na poruke koje su navijači večitih rivala poslale sa tribina.

Što se tiče transparenta koji su navijači Crvene Zvezde istakli na stadionu Rajko Mitić, on kaže da je tu sve jasno.

„Na Kosovu i Metohiji ne rade buldožeri i kranovi firmi „Ultra kop“ i drugih građevinskih firmi u vlasništvu navijačkih struktura Crvene Zvezde. Tamo nema profita za njih, pa bih ja tu njihovu poruku preveo ovako: „Pošto na Kosovu ne možemo više da uzimamo pare, ne dirajte nam litijum, jer tu će naši buldožeri i kranovi imati posla“. Sve je stvar interesa i ništa više“, kaže Vladimir Vuletić.

Vladimir Vuletić o parolama navijača Zvezde: "Pošto Ultra kop ne radi na Kosovu, ne dirajte mi litijum" 3
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kada je reč o transparentu navijača Partizana, on misli da je u tom slučaju strah i dalje prisutan samim tim što se u transparentu ne spominje decidno Rio Tinto i litijum.

„Transparent Partizanovih navijača je vrlo sličan stavovima aktuelne uprave, a to je „Mi bismo nešto, ali ne smemo“, kratak je ali oštar Vladimir Vuletić.

Pre ovih događaja, u medijima se pojavila informacija da je kompanija Rio Tinto nudila Crvenoj Zvezdi sponzorstvo od 15 miliona evra, ali da do ugovora nije došlo jer su se tome protivili vodeći navijači Crvene Zvezde.

Kompanija Rio Tinto je demantovala ove navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari