„Ima i elemenata govora mržnje“: Redakcija Danasa prijavila pretnje Vlade Georgieva

Ostavite komentar


  1. Georgijev zreo za psihijatrijsko lečenje, odelenje za alkoholizam, Kovin ili Vršac…

  2. „Sistem novinarstvo vidi kao drustveno politički rad u službi države i vlasti, a ne kao kritičko sagledavanje stvarnosti u traganju za istinom“ – kakvi hvalospevi i preuveličanja(?). Danas je u konkretnom slučaju radio informativni posao i preneo vest u prvoj fazi događaja, redovno se to i očekuje od novinara dnevnih novosti, izvan kolumna i društveno političkog rada. Problem je „pretenciozno geo strategijsko“ vrebanje političkog populizma, a da je tako i da i ta grupa iz C.G spada tome, pokazuje preterano nezadovoljstvo „blagim naslovom“ novosti o tragediji, dok bi drugačije bilo da stvarno čitaju Danas onda nisu ni mogli očekivati grandioznu dramatizaciju kao u tabloidima u Srbiji.

  3. Sasvim ispravan potez od strane „Danas“. Nije to govor mržnje, to je izliv mahnitosti, haosa i bezumlja „u etar“ umesto civilizovanog i argumentovanog izražavanja neslaganja. Da smo takvih „izliva“ imali znatno manje na račun zdravog razuma, ne bi prošli sve što smo prošli i došli dokle smo došli.

  4. Ih, seka perse ste obične, pa to je samo Vlado Georgijev bio u nastupu „kreativnog besa“ kako je to onomad jedan drugi Georgiev nazvao sličan nastup čuvenog književnika, novinara i svaštara Marka V.

  5. Šta reći o nekom čije su sve pesme iste. On je meni i bez ovoga oduvek bio tako ograničen, smešan, a ima veliku potrebu da bude mudar…Nešto slično kao Dino Merlin.

  6. Уместо „Барба“ више му пристаје надимак „Бараба“.

  7. Neverovatno koliko bahato ponašanje. Ne sećam se kada je poslednji put napisao neku novu pesmu, živi od stare slave već deceniju, najmanje. A ovamo je neka faca.

  8. Ali nikako da procitam koji clanak Danasa je inicirao Georgijeva za ovakav istup.

  9. Trebalo bi oštrije kazne primeniti i prema narodnim poslanicima. Jer kakvo je to društvo u kome narodni poslanik Jovanov poziva na linč i oslovljava koristeći zamenicu „ono“ uglednog novosadskog novinara?

  10. Da li je Georgiev učestvovao u odbrani Srbije 1999-e, pozivan makar kao rezervista? Tada, sa svoje 23 (DVADESET TRI) godine? Ili je već tada bio „uspešan“ sa svojim tralalajkama („kiša pada, mokre cipele… „, ah’ jada) i tsl?

  11. Teško je ostati pristojan i komentarisati ovog opskurnog lika. Nažalost, on utiče na kreiranje mišljenja javnog mnjenja….

  12. Kod Georgijeva je odavno „razvezan“ govor mrznje i poslednje vreme je sve glasniji…….

  13. Dokle više glupostima se baviti. Već i advokat. Čovek je umetnik nikome nikada nažao nije učinio. Ja ga ne znam ali čuvajte se drugih a ne njega. Šta sve čujemo iz Skupštine kakav rečnik nazovi intelektualaca. Zašto njih neko ne tuži jer javno iznose brdo lazi uvreda i čega još. Uradite za ovu zemlju nesto korisno budite ktitori ostavite neko delo usrecite neko siroce

  14. Bravo Vlado. Pošto ti je SNS uskratio sve što je mogao, ovo ti je bio jedini način da kupiš kartu i uđeš u to društvo. Videćemo Vladu kao perjanicu SNS družine.

  15. … treba mu zabraniti ulazak u Srbiju, svojevremeno mu je bio zabranjen ulazak u CG pa ga je Danas branio.

  16. Koliko do juče, kritikovao je vlast i podržavao opoziciju. Kada je dobio to što je tražio, samo se okrenuo za 180 stepeni i svoj primitivizam usmerio na kritičare vlasti. I kao svi preletači, to radi krajnje agresivno i primitivno, kao čin zahvalnosti novim gazdama.

  17. covek je jednostavno razocaran i pukao je koliko ima nerealnosti i neobjektivnosti u vestima svakog dana.podrivanja i kaljanja zemlje u kojoj nista ne valja.evo svezeg primera -nisam primetio da ste reagovali na aidin izliv mrznje i gneva…dali ste mozda i tu nasli pretnje i govor mrznje-ne?pa naravno.e o tome vam govorim dragi moji novinari.

  18. Време је да се стане на пут унутрашњим непријатељима на пут Владо Георгиев је реаговао срцем ,а не Хилом

  19. Do juče ste bili bliski sa njim i vi i Nova, gostovao je redovno kod Kesića i Ivanovića, gde je puklo ili ko je puko?

  20. A jel se sećate VG, onog VG kog je prethodna vlast stavila u SOKOJ? Čovek žario i palio, pravio haos i niko mu ništa nije mogao. Nikad čovek nije bio čovek, samo je tad bila demokratija a sad diktatura.

  21. Pod Obavezno ga tuziti. Isto bi prosao i u CG. sta hoce taj vise? i da plati novcano.

  22. Jasno je kao dan da iz tipa progovara sekta (SNS).Jos jedan iz plejade prodanih likova.

  23. Ovo je već uobičajeno kme,kme kme,kme. Dokle, ljudi, braćo, priajtelji ?

  24. Dirali vas ili ne vi kandišete . . . Samo neki ljudi taj smrad ne mogu da podnesu, a neki zečepe nos . . .

  25. Šta ovaj Vlado Bar(a)ba odlepljuje? Ako mu se ne sviđa neka se vrati odakle je došao, bahatost nije vrlina.

  26. Kada ste uradili intervjuu sa onim laznim analitičarem, a inace najobicinijim botom iz Prištine, degradirali ste sebe kao medij. O kakvoj nezavisnosti i slobodi vi pobogu pricate …

  27. sto vam prete. Pa umislili ste da ste veci od Boga .Sirite najvecu mrznju pa sta onda ocekujete

  28. Netreba vas zapaliti treba vas ignorisati tu je Vlado pogresio a sve ostalo je u pravu.

  29. Objavljujete samo hvalospeve o sebi. Objektivne novine koje ne vole drugačije mišljenje.

  30. Raznorazni pevači i pevaljke su običan polusvet, neobrayovana i polupismena ruralna sirovina na koju se prost narod lepi. Takvi i odgovaraju naprednjacima kojisu na istom intelektualnom nivou.

  31. I zasluzili ste ovakav tretman kakve gluposti pisete, a i time sto niko od vas ne stoji imenom i prezimenom iza texta koji navodno taj isti i pise

  32. Zaśto napadaju list
    Danas a ne recimo Novosti?
    Ima li neko u tom listu da
    povede računa o tome i da
    analizira da neśto nije uredu
    među njima?
    Zašto su dozvolili da im
    prete u zemlji u kojih žive?
    U čije ima dovode sami sebe
    u to stanje?
    Zar mislite da je Zelenski
    upravu ako ratuje za račun
    drugog?

  33. Које будалаштине од тумачења. Ако се овако настави за сваку изговорену реч неки чудак ће изнаћи претњу и махати тужбом. Мислим да би требало спустити лопту и попушити лулу мира.

  34. Ŝta je to „tužilaŝtvo“? I zaŝto se od neke nepostojeće institucije bilo ŝta očekuje?!

  35. Prost, uličarski rečnik i kletve, da mu i gospođa Radeta, pozavidi? Ne znam šta mu se dogodilo, ali ovakvo obraćanje čoveka koji je javna ličnost, ogromna je sramota? Mora biti svestan, težine svojih reči? Podrška za Danas! Obavezna tužba, zbog govora mržnje i ugrožavanje novinara.

Ostavite komentar


Društvo

Sloga: Zaposlenima u opštoj bolnici Vrbas još nisu isplaćene zarade 10

Sloga: Zaposlenima u opštoj bolnici Vrbas još nisu isplaćene zarade

Udruženi sindikati Srbije Sloga - sindikat zdravstva i socijalne zaštite ocenili su danas kao neprihvatljivo to što zaposlenima u Opštoj bolnici Vrbas do danas nisu isplaćene zarade zbog izvršenja koje je na snazi i zaplene dela uplate za zarade, iako su svim ostalim zaposlenima u Srbiji koji rade u sistemu zdravstva isplaćene zarade.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.