Među 88 TV stanica širom Srbije koje su dobile dozvole za emitovanje lokalnog programa, sa područja šest opština Jablaničkog okruga to pravo su ostvarile TV „Leskovac“, 4S iz Bojnika, TV „Klisura“ iz Grdelice i TV „Ideal-time“ iz Lebana. Najveće iznenađenje svakako je to što među emiterima TV programa neće biti TV „Vlasotince“, trenutno jedine TV kuće u tom kraju iako je i po opremljenosti i kadovskom sastavu zadovoljavala sve tražene uslove.

Među 88 TV stanica širom Srbije koje su dobile dozvole za emitovanje lokalnog programa, sa područja šest opština Jablaničkog okruga to pravo su ostvarile TV „Leskovac“, 4S iz Bojnika, TV „Klisura“ iz Grdelice i TV „Ideal-time“ iz Lebana. Najveće iznenađenje svakako je to što među emiterima TV programa neće biti TV „Vlasotince“, trenutno jedine TV kuće u tom kraju iako je i po opremljenosti i kadovskom sastavu zadovoljavala sve tražene uslove. Tako je već sada izvesno da opština Vlasotince, koja je po veličini druga u Jablaničkom okrugu, nema svoju TV.

Nema ni novina

Pored toga što Vlasotince neće imati lokalnu TV, od prošle godine ovde ne izlazi ni jedini mesečnik „Vlasina“ čiji je osnivač bila lokalna samouprava. Te novine nisu privatizovane, nego se pod istim imenom pojavljuju kao bilten, a izdavač je Kulturni centar Vlasotinca, koji to glasilo besplatno deli. „Vlasina“ se prvi put pojavila 1920. godine i po dužini trajanja je najstarija na jugu Srbije.

U Vlasotincu se ovakav rasplet očekivao. U lokalnom parlamentu bilo je i odbornika iz različitih stranaka koji su se zalagali da se izvrši svojevrsni pritisak na RRA kako bi se „neizostavno“ ovom kraju omogućilo postojanje jedne lokalne TV kuće. Nažalost, do toga nije došlo i sada Vlasotinčanima preostaje da se žale i nadaju se da će njihov predlog za dobijanje TV biti prihvaćen.
Do pre nekoliko godina, pored TV „Vlasotince“, mogao je da se prati i signal TV „Rosulja“, ali je nenadano postao „nevidljiv“, iako je važila za stanicu bogatog programskog sadržaja.
U samom Leskovcu program će prestati da emituje nekoliko TV stanica. Zbog toga će ponuda lokalnog TV programa na jugu Srbije biti mnogo siromašnija, ali ima i onih oštrih kritičara koji smatraju da je to dobro, jer su pojedine TV kuće bile prepoznatljive isključivo po programu koji je povlađivao najnižem ukusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari