Asocijacija za razvoj opštine Vrbas obratila se javnosti i političkim partijama sa ciljem da utiču na kreiranje pozitivne klime tokom predizborne kampanje i samih izbora.
– Naš cilj je da utičemo na političke partije da svoje lokalne kampanje usmere na lokalne probleme i ideje za njihovo rešavanje jer ovo je sredina u kojoj svi zajedno živimo bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost.

Asocijacija za razvoj opštine Vrbas obratila se javnosti i političkim partijama sa ciljem da utiču na kreiranje pozitivne klime tokom predizborne kampanje i samih izbora.
– Naš cilj je da utičemo na političke partije da svoje lokalne kampanje usmere na lokalne probleme i ideje za njihovo rešavanje jer ovo je sredina u kojoj svi zajedno živimo bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost. Smatramo da bi partije trebalo da se usmere na realne planove za unapređenje života u Vrbasu i da se na taj način bore za glasove birača. Ono što je potrebno za razvoj opštine je istinsko uvažavanje stavova i mišljenja ljudi, jer je neophodna podela odgovornosti među svim akterima, kako bismo dobili opštinsku vlast koja će biti sposobna da reši probleme koji tište građane, rekao je Goran Kaluđerović, predsednik Asocijacije. Iz ove organizacije pozvali su sve partije da pokrenu proceduru za usvajanje Opštinskog plana ekonomskog razvoja i da oforme stručno telo za njegovo sprovođenje i nadgledanje.
– Naša asocijacija je uz učešče više od 150 građana naše opštine i brojnih stručnjaka i profesora, još 2006. godine sačinila nacrt plana i ponudila ga lokalnoj vlasti na razmatranje i usvajanje. Nažalost, dokument nikada nije predstavljen odbornicima, niti javnosti. Smatramo da svaka lokalna vlast mora da uvažava različite oblike samoorganizovanja građana. Asocijacija za razvoj i dalje nudi svoj plan razvoja opštine Vrbas kao polaznu osnovu daljeg razvoja i time pokazuje da je odgovorna prema svojoj zajednici i njenoj budućnosti“, rekao je Sergej Vujačić, menadžer Asocijacije. Ova organizacija pozvala je i medije da profesionalno obavljaju svoju ulogu.
– Od medija tražimo da nametanjem lokalnih tema građanima i političkim organizacijama pomognu da dobijemo efikasnu, kvalitetnu i jeftinu lokalnu administraciju koja će primarno biti servis građana. Asocijacija za razvoj opštine Vrbas nije politička organizacija i neće se boriti za vlast u lokalnom parlamentu, ali u skladu sa njenim osnivanjem ima obavezu da svojim delovanjem pomogne građanima da dobiju lokalnu vlast koja će se na najbolji način baviti problemima građana, rekao je Kaluđerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari