Vlast obećala stanove, pa stanare iz „Bristola“ izbacuje na ulicu

Stojanović: Jedan deo Ministarstva odbrane želi određeni broj stanova za sebe
Sedmoro stanara hotela koji će biti predat "Beogradu na vodi" dobilo rok da do 15. avgusta napusti sobe

Ostavite komentar


  1. Žao mi je tih ljudi,ali to su njihovi nalogodavci koji su ih slali u ratove i osvajanje Titovih teritorija(Avnojevskih granica),pa sad mogu da vide o kojim se patriotama radi-komunistima i radikalima!

  2. „Odavde ne mogu da nas izbace bez odgovarajućih postupka, niko ne može da primeni silu i prisilu, jer država ipak ima pravosudni sistem – ističe Stojanović.“ – e mojStojanovicu… gde ti zivis… Vi ste na njihovom putu, od vas ce naparaviti i kobasice ako hoce jer im se moze. To je nasa i vasa tragedija. Za njih zakoni ne vaze.

  3. Strasno a sta sad kazu botovi sns za 5 miliona eura koje su bacili na opremu za novu godinu. To je iznos za koju su mogli da kupe 120 do 130 stanova za ove ljude iz hotela Bristol. A sta ce se tek otkrivati ce se cuje….

  4. Kako neko uopste moze da bude izbeglica 27 godina? Pa da je iselio u SAD ili Nemacku, do sada bi se vec izborio za drzavljanstvo, imao posao (kakav god, jer kad su napolju prihvataju sve, a ovde vise drzavi na grbaci), sredio zivot, zaboravio srpski…da li je moguce da neko skoro 30 godina sedi u jednoj sobi i ceka da mu drzava da stan. Seoska imanja su skoro dzabe, ali ne…svi hoce u Bgd.

    1. Pisao sam već o uzurpaciji izbeglica iz Hrvatske i BiH a naročito vojnih lica. Hotel „Bristol“, „Slavija“, Bungalovi na Palićkom Jezeru, mnogi hoteli u Materuškoj, Vrnjačkoj i Bogutovačkoj Banji, kao i ogromni, moderni radnički hoteli po Beogradu, Novom Sadu, Nišu su zaposeli posebno vojna lica iz HR i BiH. Neću porediti odnos vlasti države Srbije prema izbeglicama i interno raseljenih lica koje su ogromne, jer npr. ta ista vojna lica, ako naravno nisu činili ratne zločine imaju pravo i na HR i BiH penziju i srpsku, kao uostalom svi što su stekli penzije u inostranstvu i Srbiji. Mi interno raseljeni nemamo to pravo.
      Moglo se to pravilnije i bezbolnije po budžet Srbije rešiti, da su za smeštaj tih izbeglica po hotelima, motelima i odmarališta Crvenom Krstu i UNHCER-u ispostavljeni računi po ekonomskim cenama i videli bi onda kako bi se odnosila i država i Crveni Krst i UNHACER. Ovako je na štetu i država i izbeglice.
      Kako sam bio aktivista jednog udruženja raseljenih i prognanih (nisu nam dali da svoj statut i udruženje registrujemo kao udruženje raseljenih i prognanih Srba već kao zavičajno udruženje) pitao sam tadašnjeg gradonačelnika, pokojnog Bogdanovića o pritiscima da se isele izbeglice i prognana lica iz Pionirskog Grada na Košutnjaku, na šta mi je on odgovorio pitanjem: „A, gde ti Miodraže živiš?“… „U iznajmljenom stanu“… – rekoh. „Koliko plaćaš kiriju?“ – zapita. „250 evra“ – rekoh.
      „E, vidiš, da su tih 250 evra mesečno štedeli za ovih sedam godina bi imali 21.000 evra i mogli da naprave kuću na placeve koje smo vam dodelili…“…
      Zamislite samo koliko su ta vojna lica uštedeli za ovih 27.god. ravno 81.000 evra!

  5. Где сте ботови??! Ко ће одбранити врховни смрад ако не ви?
    ПС
    Поздрав за уједињене ботове Телекома, уз стихове – О ћути, јадно тело, заборави јело и једи стрпљење…док не дођу насушни вам сендвичуљци.

  6. Vlast je obećala, vlast mora i da sprovede svoje obećanje. Ne mogu neki iz MO da mešetare sa namenski opredeljenim stanovima za te vojne beskućnike, koji su u bivšim republikama otkupili stanove, po naređenju ih tamo predali sa obećanjem da će im se u Srbiji rešiti problem otkupljenog stana. Sada ispada da je bilo bolje da nisu slušali naređenja, da su ostali u svojim stanovima, a da su ostavili mlade vojnike i tehniku tamo!!!!!!

    1. Имајући у виду ко је на челу МО и ко га је довео на ту функцију, мешетарења су сасвим очекивана… Изненађење би било да буде другачије…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.