Vlast olako troši novac na šminkanje prestonice

Goran Rodić: Fontana je puko šminkanje Slavije koje je trebalo da dođe na kraju. * Đorđe Bobić: Kada treba da se potroši skoro dva miliona evra javnog novca, struka i javnost moraju biti konsultovane
Stav struke o podizanju muzičke fontane na Trgu Slavija

Ostavite komentar


  1. Meni u ovom pisanju nadostaje druga strana priče. Zašto se novinar nije obratio nadležnima za odgovore na ista ova pitanja koja su njegovi sagovornici pokrenula? Ovakvim tekstovima potcenjuje se inteligencija kritičkog dela javnosti koji želi da prati čitavu lepezu ideološko obojenih novina, a udvara se već ionako naklonjenoj publici koja želi da ono što misli vidi i na papiru time smatrašiv ga nepobitnom istinom. Ako novinarski tekst ne ponudi platformu za zdravi dijalog, nego samo ukopa sprotistavljene tabore u rovove, onda se nažalost ni ne radi o nekom novinarskom umeću. Više liči na subjektivni status sa društvene mreže.

  2. Koliko će pešaci trebati da pešače da bi prešli iz npr. Bulevera u Beogradsku ili Kralja Milana ? Sklonili su ljude sa kružnog toka, a dali prednost sutomobilima i to najbolje pokazuje kako gledaju na narod. Funkcioneri neće ići pešice i prevozom. Zašto se ne nađe rešenje sa visećim kružnim prstenom za pešake, što je još bolje i humanije od podzemnih prolaza ? Još nije kasno. Saobraćajnica treba da se reguliše i to je u redu i prvo to treba da se uradi zajedno sa rešenjem za pešake. Za krug je dovoljuno posaditi cveće, a kasnije možda neka fontana.

  3. Да је подземно лансирно складиште за интерконтиненталну нуклеарну ракету па би могло брже – шта ће да раде пет месеци?
    И пасарела испод Калемегдана је некоме обећан посао, а непотребан. Има два подземна пролаза испод пута која само треба очистити од ђубрета и направити прелаз преко пруге, пто је једноставно. Али, њихов скоројевићки укус су прескупе скаламерије …

  4. Razlika izmedju sadasnje vlade i prosle,je sto sadasnja vlada ne baca pare uzalud,vec ulaze te pare u nesto sto se moze videti,a prosla je bacala pare,i otimala od naroda,sadasnja vlada to ne radi,vec raspolaze sa parama onako kako treba!

  5. Neki mornar je pre izvesnog vremena sklepao pesmu u nekom Soliteru… Višespratnici, moglo bi se reći. I tu je mudro pomenuo stih "fasada drži, al temelji klize."
    islim da je pevao u futuru.

  6. Pa i nije to toliko mnogo.
    Citam na sajtu GSP-a da kupuju par hiljada sedista za nove tramvaje CAF. Hoce da zamene postojece jer su ,,obogaceni““““ zvakama putnika i kojekakvim flekama. Naravno, bolje se isplati kupiti celo sediste nego samo tapacirung. Predvidjena vrednost nabavke je oko 40 000 000,oo. Proverite…

  7. Sređuju se fasade koje su ubijale prolaznike po Beogradu, sređuju se javna parkirališta i uvodi red u parkiranje, sređuju se zelene površine, vrtići , škole itd, da ja živim u Subotici i drago mi je da će se najveća evropska rugoba Beograd umiti i doterati ““““našminkati““““ ali kao građanin Vojvodine zahvalan sam na velikim sredstvima koje republika izdvaja za šminkanje Evropske prestonice kulture i mladih , moj divni Novi Sad.

  8. Интересује ме да ли још неко може да верује у поштене немере пословних и владајућих људи у нашој Србији. Посао се даје људима који су се већ огрешили о закон. Толоко!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.