Vlasti u državama regiona su po definiciji nekrofilne

Istoričari iz Zagreba i Beograda za Danas o korišćenju tragedija sopstvenih naroda u dnevno političke svrhe - za opstanak političara na privilegovanim pozicijama

Ostavite komentar


  1. Činjenica je da već 75 godina narodu nije dozvoljeno da zna koliko je Srba aprila 1941. živelo na teritoriji avnojske Hrvatske, avnojske BiH ili čitave NDH.

    A radi se o jednostavnoj statističkoj obradi podataka iz zvaničnih dokumenata, popisa 1931. i statističkih godišnjaka do 1940. Kako je to uradio B. Kočović u knjizi „Sahrana jednog mita“, 1985.

  2. Konacno pun pogodak.Ivo i Dubravka odlicni.Sve pohvale i dalje Snezani Congradin.

  3. Političari i kojekude, ali istoričari … Istorija je učitelj*ica života, kaže ona latinska, a ne istoričari i istoričarke. Da su oni uradili svoj posao danas bi se znalo na sve četiri strane znalo da su ustaški zločini (zbog strukture žrtava, razloga i načina ubijanja) najveći zločini XX veka, te da je na drugom mestu holokaust (zbog razmera i sistematičnosti) a na trećem Hirošima i Nagasaki (zbog izlišnosti). U tom slučju političari bi danas mogli da se pepucavaju samo bez municije koje im na ovaj način nikada neće ponestati.

  4. U potpunosti se slažem, no šteta je sto autorka u svojoj agendi nije skupila dovoljno volje da ukaže da se apsolutno ista stvar radi i sa Srebrenicom.

  5. Da li je i jermenska i jevrejska javnost nekrofilna? Sram vas bilo i vas i te komunisticko-elitisticke nazovi sagovornike. Da vidim da objavite.

  6. Samo u Danasu može da radi neko ko ne zna ni šta je genocid, ni šta znači per definitionem ni šta je nekrifilija. Pa se frlja pojmovima ko Milo Đukanović.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.