Vlastodršci samo sebi podižu spomenike: Monumentomanija, hiper produkcija spomen-obeležja kao manipulacija istorije

Ostavite komentar


  1. Ima istine u iznetim činjenicama, ali samo donekle. Jer je poznato da naši istoričari umetnosti su skoro diletanti, kada je u pitanju skulptura. A često su i u svojim „ispitivanjima i radovima“ klasno i nacionalno opterećeni, a posebno svešću „Beogradske čaršije“ Na žalost.

  2. Nek odu do Slovenije i vide istoriju, ovde najvredniju istoriju od „citavih 200god“ 1941.g-1990g brisu .Nije ni vandalizam gore je. Cak je i sramotno, umesto da vecinu samo obnove odrzavanjem, dopune prave za sebe kurentnu granu u karijeri i zaradi. Mnogo toga je ruzno nicim izazvano za tolike grandioznosti.

  3. Ovaj spomenik kod ex zeleznicke stanice uopste nije bio potreban bas kao i onaj prekoputa preddsednistva nekom kralju Nikolaju/nikad cula za njega / mi samo dizemo spomenike a one sto smo imali ostavljamo da propadaju

  4. Ало бре, све знате једино што не знате да бурек није скуп и да га треба јести уместо…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.