Da li je VMA prekršila zabranu poseta tokom kovida u slučaju Milana Gutovića 2021. godine: Epidemiolog Zoran Radovanović za Danas

  1. Da li je u opisu radnog mesta medicinske sestre da u toku radnog vremena bude svedok pacijente želje za rešavanjem zaostavštine. A pri tom dok je sestra Mara preko potrebna svojim pacijentima na svom odeljenju ona se slučajno kao nalazi na drugom odeljenju gde sreće nepoznate ljude koji tu za vreme Covida nisu dmeli biti. E Sestra Mara se dogovori da se igraju svedoka pred umirućim čovekom.

  2. Sve je ovo farsa i zamajavnje naroda.Dinar postoji samo za delimicno trziste Srbije i nigde vise.Ionako dinare zamenjuju u evra i trguju sa evrima.Ko je jos kupio ili prodao bilo kakvu nekretninu,auto,…za dinare u Srbiji!?

  3. Epidemija zarazne bolesti Kovid 19 je proglasena marta 2020. A kada je proglasen prestanak epidemije? Ili je jos u toku?

  4. У љубави , рату ….медицини ….у напредној Србији – све је могуће , све је дозвољено . Наравно , повластице увек имају владајући и симпатизери .
    Нека лекари одложе Хипократову заклетву , ни професори медицине то више не примењују .

  5. Dragi prof.,
    Uopste ne sumnjam u istinitost navoda da su na VMA ulazili u posetu pacijentims za vreme zabrane poseta. Njihova Komisija za bolnicke infekcije toliko dobro radi da su u toaletu na urgengentnom prijemu pronasli mrtvog vojnog osiguranika posle n broja dana. Vi ste postavili logicno i pravo pitanje nezavisno od toga ko je pacijent.

  6. Samo treba utvrditi koja su pravila važila na VMA tih dana i da li su poštovana.

  7. Besmislenim pravilnicima ne mogu da se krše osnovna prava pacijenata.Naime,
    hospitalizovani bolesnik na samrti ima zagarantovano pravo da pozove sveštenika
    za ispovest,advokata ili svedoke da sačini oporuku.U slučaju epidemija svi koji
    izlaze/ulaze su mogući prenosioci bolesti pa i zaposleno osoblje i svi na ponovnom ulasku su u obavezi da koriste zaštitna odela a to treba da se primeni na pomenute (sveštenika itd.).Što se tiče sestre i njene navodne greške,pri ulazu u zgradu postoji osoblje zaduženo da meru zabrane sprovodi i ne vidim zašto bi sestra bila više odgovorna od lekara koji mora da bude stalno u intenzivnoj nezi.

  8. Nikada neću razumeti roditelje koji izopstavaju decu iz nasledna.To povređuje i zašto kad umire te radite tako nešto.

  9. Vma je je odavno pala u ocima svima onima koji se tamo lece ili imaju tamo nekoga na lecenju. Ta ustanova nije ni priblizno onome sto je nekada bila, to je veoma sramotno, nazalost imali smo iskustva, ne daj Boze da padnete u njihove ruke, tesko da cete se izvuci pogotovo jadni ljudi sa teskim bolestima, potpuno su nezainteresovani.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.