VMA: Otkaz zbog izostanka s posla

Ostavite komentar


  1. Pa i „ptice na grani“ znaju da ako duže od tri dana neopravdano odsustvuješ sa posla, sledi otkaz bez obzira da li si ili nisi samohrani roditelj. Ta zakonska stavka je važila i 1986. kada sam se prvi put zaposlio.

  2. Da smo u Evropi dobio bi „samohrani“ otac „zahvalnicu“ ekspresno za sami nagovestaj salabajzerskih sklonosti na poslu. A on posle kad pise cv za drugi posao neka vidi sta ce da slaze drugom poslodavcu kad ga ovaj pita kako i zasto je prestao da radi.u firmi (iz koje je izbacen). Alal vera ako mu prica prodje…

  3. Zaboravili su da napisu u saopstenju da je kao ucenik maltretirao profesore i gurao im prste u usta, opijao se po klubovima prilazuci par fejzbuk fotografija sa davnih proslava i da je najverovatnije u pitanju okoreli kriminalac odavno poznat policiji. Bar je tako drzava nastupila u slucaju Petra Djurica.

  4. Ugovor o privremeno povremenim poslovima predviđa ukupno radno angažovanje zaposlenog u trajanja od maksimalno 120 radnih dana u toku kalendarske godine. Shodno tome, zaposleni nije dužan da dolazi svaki dan na posao, nije dužan da opravdava svoje nedolaske, jer sveukupno u godinu dana treba da ima 120 radnih dana. Nekome nije odgovarao i to je to. Inače, na PP poslove zapošljavaju sve firme koje žele da izbjegnu regularno angažovanje zaposlenih na ugovor ili da ih zaposle za stalno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.