Zahvaljujući Privrednom društvu „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, ovih dana povezano je i poslednje od 472 domaćinstava na lokalni vodovod u selu Kličevac. U izgradnji ovog kapitalnog objekta učestvovalo je Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi“ Kostolac zajedno sa lokalnim gradskim Javnim preduzećem „Vodovod i kanalizacije“ Požarevac.

Razvojem Kopa „Drmno“ i odvodnjavanjem podzemnih voda radi ekspalatacije uglja za potrebe termoelektrana, ovo selo je ostalo bez vode u vlastitim seoskim bunarima. Zbog toga je pre tri godine započet posao na izgradnji vodoizvorišta sa dva bunara ukupne snage 12 litara u sekundi .Izgradnja primarne i sekundarne mreže odvijala se u dve faze u čiju izgradnju je ugradjeno više od 25 kilometara instalacije. Prošle godine je na sekundarni vod bilo priključeno blizu 250 domaćinstava i ove godine je priključeno i ostalih 222 domaćinstva.

U obezbeđenje vode za meštane sela Kličevac kompanija iz Kostolca izdvojila je 150 miliona dinara koliko su koštali projekti, radovi i oprema, izneo je prvi čovek privrednog društva Dragan Jovanović. Kompanija je takodje izgradila i fabriku vode u selu Drmno, ali se na preuzimanje fabrike od strane lokalne samouprave čeka druga godina. Sada se očekuje da će ovo vredno postrojenje već početkom naredne godine početi sa radom i rešiti problem vodosnabdevanja sela Drmno, Starog Kostolca, energetskih postrojenja, ali i samog grada Kostolca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari