JKP Vodovod i kanalizacija: Kragujevac ima rezerve vode za godinu dana 1Vrućina ne pita za kvalitet - voda možda nije ispravna ali prija na vrelinu Foto: Z. S. M.

Direktor JKP Vodovod i kanalizacja iz Kragujevca Nebojša Jakovljević rekao je FoNetu da je na akumulaciji Gruža popunjeno 60 odsto kapaciteta i da je ta količina dovoljna za nesmetano snabdevanje potrošača godinu dana.

Potrošnja vode je u ovom periodu povećana za 20 odsto i trenutno svakog dana proizvodimo i isporučujemo oko 60 miliona litara vode, kazao je Jakovljević.

On je istakao da je Vodovodni sistem Gruža najvažniji segment vodosnabdevanja Kragujevca, koji gradu obezbeđuje dovoljne količne vode čak i pri ovako visokim temperaturama i višenedeljnom sušnom periodu.

Zahvaljujući akomulaciji Gruža, Kragujevčani mogu bezbrižno da troše vodu koje ima u dovoljnim količinama, rekao je Jakovljević i dodao da se ogromna većina potrošača odgovorno odnosi prema vodi, korsteći je za neophodne potrebe.

Mije problem ni ako zaliju baštu ili travnjak, jer je vodovodni sistem u Kragujevcu tako koncipiran da svim potrošačima obezbedi dovoljne količine vode čak i u ovakvim vremenskim neprilikama, dodao je direktor VIK.

Jakovljević je naglasio da je voda koju isporučuju zravstveno i higijenski potpuno ispravna i usklađena sa svim odredbama Pravilnika o ispravnosti vode.

Tehnologija po kojoj proizvodimo zdravu pijaću vodu je jedna od nasavremenijih u Evropi i svetu, tako da nema potrebe za dodatnim sredstvima za prečišćavanje vode, čak ni pri ovako ekstremnim temperaturama, kazao je Jakovljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari