VOICE: Funkcioner SNS-a predstavlja 'Nezavisnost' u Pokrajinskom socijalno-ekonomskom savetu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Funkcioner Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Slaven Ključar je među tri predstavnika Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ za sednicu Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta (SES) sutra u Novom Sadu.

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) je objavio da je Ključara koji je član Saveta za zdravstvo Gradskog odbora SNS-a, na mesto u Pokrajinskom SES-u predložio predsednik UGS „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković.

Pokrajinskoi SES počinje rad u novom sastavu jer je prethodnom istekao mandat posle pokrajinskih izbora.

Uz šest predstavnika Pokrajinske vlade u njemu je i šest predstavnika Unije poslodavaca Vojvodine – po tri iz Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i UGS Nezavisnost.

Suprotno ranijoj praksi, ovoga puta predstavnike pokrajinskog SES-a nije predložio Pokrajinski odbor „Nezavisnosti“, nego predsednik Stojiljković lično, potvrdilo je za VOICE više članova Pokrajinskog odbora UGS „Nezavisnost“.

VOICE piše da je Stojiljkovićev predlog naišao na negodovanje dela članstva zbog imenovanja Slavena Ključara, ali je rasprava o tome izostala i Stojiljković se oglušio na kritiku, pravdajući se da je epidemija korona virusa omelaa komunikaciju i donošenje odluka na ustaljen način.

Slaven Ključar je više od dve decenije poverenik sindikata Nezavisnost u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. On je glavni tehničar Instituta i član Upravnog odbora, predsednik je vojvođanskog ogranka Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije i saradnik za praktičnu nastavu na Visokoj strukovnoj školi ICEPS.

Ključar je tokom 12-godišnjeg mandata direktorku IKVBV Nadu Čemerlić Ađić često kritikovao zbog navodnih finasijskih malverzacija prilikom kupovine medicinske opreme, ali te tvrdnje nikada nisu dobile sudski epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari