Vojni analitičar: Lista na kojoj je Srbija 61. po vojnoj snazi u svetu ignoriše dva osnovna kriterijuma

Ostavite komentar


  1. Pa šta je JNA bila korist što je bila 4. na svijetu, kad su ih na kraju zenge pobjedile

  2. Jaki Vam ovi experti….Kad i kako je to Jugoslavija mogla da ima 4 armiju sveta…e Titoisti nikad od Vas covek.

  3. ЈНА била 4. војна сила!? Немојте писати глупости. Уозбиљите се.

  4. Poznajem vrhunske fudbalske klubove Nemacke Bundeslige koji su u provinciji od timova opstinske lige nakupili punu mrezu golova. Vatrena moc i oruzani potencijali su samo statistika i nista vise. Ratovanje u praksi je jedna sasvim druga stvar.

  5. Jos kad se uzme u obzir broj koji bi vs mogla da mobilise, bojim se da bi nastala opsta bezanija, veca nego ukrajinska …

  6. Kakvo ti je ulaganje u vojsku kad ti vojska zadnjih 30 godina živi ko stoka!!! Neće puška sama pucati! Patriotizam su po nalogu NATO ukinuli a profesionalizam nisu platili i sad smo svi magarci,!!!

  7. JNA je bila 4. u Evropi. Možda.
    Dešava se to kad u nešto jako želimo da verujemo.

  8. Glavni kriterijum su ljudi. Recimo, koja budala bi pristala da joj komanduju Slina i Voolin?

  9. Za vojnog analitičara Vladu Radulovića: jedno je teorija, drugo je praksa. Da li iko normalan veruje da je bivša JNA bila 4. vojna sila na svetu? Da li ste bili u negdašnjoj JNA? Da li ste uočili sav jadaluk, naštimovane izveštaje, pohvale, priznanja, pobede „crvenih“ na vežbama, uspesi na „nenajvaljenim uzbunama“… i da li ste sve to uporedili sa rezultatima u (kako god da ih nazovete) sukobima na prostoru bivše Juge? P.S. Da li ste bili mobilisani u tim sukobima? Opišite samo jedno Vaše iskustvo, na javljanje po pozivu! Koliko ste čekali da zadužite uniformu i naoružanje, šta ste i kada, dobili kao hranu, kakav Vam je bio „raspored“…

  10. Jugoslavija jeste zvanično bila 4. vojna sila, ali u Evropi, po tadasnjim kriterijumima i situaciji. I nije bila losa, ali nije bila ni savrsena. To mesto je zauzimala vise iz razloga sto su vojne sile drugih zemalja stagnirale ili vrsile reforme 70tih i 80tih godina prosloga veka. Ali da je bilo tako, po proceni svih tada relevantnih procenitelja i konkurencije, jeste. Mada bih ja dodao da se tada dosta toga moglo sakriti i nije bas sav potencijal svake drzave bio poznat, pa ni njihovih armija.

  11. Kako je moguce da Turska uopste ne bude spomenuta, ni svedska ni finska – koje su takodje u fokusu javnosti. Balticke zemlje, poljska? Nista

  12. JNA sila a iz Slovenije ih isteralo lovacko drustvo iz Ptuja generali primaju penzije i truju narod sa happy tv

  13. Pa što vas Vučić već jednom ne zabrani zbog širenja mržnje prema sopstvenoj zemlji?

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 9

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras oko 19 sati počeo protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.