Kako će u praksi izgledati najavljeni obavezni vojni rok?

Ostavite komentar


  1. Nema nista od toga. Jos jedna u nizu radikalskih nebuloza u stvari pokrivalica za katastrofalno stanje u drustvu. Sto se nisu uhvatili za nesto drugo nego za vojsku pa zato sto sva istrazivanja govore da zatucana Srbadija, ona preko 60 godina, obozava vojsku a pitanje je koliko ih je iz te generacije i sluzilo vojni rok. Sramota sta se radi u ovom raspalom drustvu. Eto, gradjani, videli ste za proteklih 12 godina na sta lici kada radikali vladaju, sada je vreme da se urazumite i zarad buducnosti sopstvene dece i drzave da oterate ove mamlaze.

  2. 50% ima se pozove na prigovor savesti, 25% nije u zemlji, 15% “studirace” do 27 godine zivota, znaci ostaje 10% koji se loze na patriotizam, pravoslavlje, otadzbinu, “slavnu srpsku proslost”. Cim to vlast skapira ima se opet ukine obavezno sluzenje vojske.

  3. win win situacija za parizera. mladi su većinom protiv njega pa ga ne interesuje to što su oni većinom protiv. a matore kešonje ovo podržavaju jer znaju da oni neće ići u vojsku.

  4. Sva ova budalesanja oko obaveznog vojnog roka služe da zamagle stvarne probleme: ekonomsku propast, uništavanje pravne države (okupaciju države od strane kriminogenih pojedinaca i grupa), galopirajuće opasnosti od ekološke katastrofe (opšte zagađivanje Srbije sa najavom prljavog rudarenja i prerade…), iseljavanje preostalih Srba sa Kosova …

  5. Šta je bilo sa istragom o streljanju vojnika u Topčideru? Da li je pozvan na odgovornost onaj istražni sudija Tufegdžić, zbog zataškavana i opstrukcije istrage?

  6. Ako bi samo muškarci bili u obavezi da služe, to bi bio čin polne diskriminacije što je suprotno Ustavu.

  7. S obzirom da se žene bore za ravnopravnost sa muškarcima i za žene treba da je obavezan vojni rok

  8. Srbija ima milenijumsku tradiciju vojnih angazmana kao najsvetliji vitezovi bojnih polja od Atine na jzgu, Konstantinopolja na istoku, Budima na severu i Alpa na zapadu. To je srpski prostor ma kako ga trenutno zvali. Obrazovani ce svoju mudrost i stecena znanja staviti u funkciju vojnog razvoja Srbije, ostali ce svojim patriotizmom postaviti novu doktrinu vojno funkcionalne Srbije. Zasto razaraju i cepaju Srbiju vekovima ? Zasto zele da Srbi nestanu ? Dibijaju odgovor da cemo biti samo mocniji, veci i snazniji. Ponosit je ovo narod.

  9. Prigovor savesti postoji i u Grčkoj, ali tamo vojnik koji ima to ne ide civilno, već služi redovnu vojsku u uniformi, ali bez oružja. Onda takav vojnik bude kuvar, šnajder, vozač, čistač, mehaničar, itd itd… I to je u redu.

  10. Sigurno se isplati napraviti profesionalnu vojsku koja bi koštala manje nego ova patriostska ali eto država zateže oko statusa i ne plaća kako bi trebalo i zato je nastala konfuzija, a sada i prilika da se istaknu patriote.
    E, sada priče da će mlade ljude da uvede u red i smer života za dva ipo meseca je izlišno komentarisati.

  11. @ Matrix
    17. septembar 2024. u 09.40

    Treba decu da damo u ruke SNS kartelu?

    SNS sigurno nije nikakav kartel. SNS je tipicna patrijalhalna zadruga koja je vekovima bila uobicajena za srpsko ruralno stanovnistvo. Njeni rudimentarni ostaci se danas pojavljuju u formi raznih politickih partija i imaju isto ono nedemokratsko i autoritarno ustrojstvo jedne socijalne forme u kojoj je na celu pater familias kao neprikosnoveni autoritet.

  12. @ Srpska ratnicka cast
    17. septembar 2024. u 11.27

    Sto se tice srpske ratnicke casti – priznanja i odlikovanja su njoj svecano dodeljivana od strane medjunarodnog tribunala u Hagu.

  13. Zašto su političari (i njihovi sinovi) izuzeti od služenja vojske, kada je, izgleda, jedino njima stalo do služenja?

Ostavite komentar


Društvo

Počela isporuka vaučera za kupovinu lekova 10

Počela isporuka vaučera za kupovinu lekova

Isporuka više od 500 vaučera za kupovinu lekova i rehabilitaciju obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama počela je preko Javnog preduzeća Pošta Srbije, koje će ih u što kraćem roku isporučiti na kućne adrese, saopštilo je danas Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.