Vojni sindikat: Ministar odbrane "malti praznu slamu" 1

Ministar odbrane juče je nastavio sa obilaskom jedinica Vojske Srbije kojom prilikom je u Gardi razgovarao sa podoficirima i vojnicima. Pored ovih sastanaka on nema pravu sliku o stanju u Vojsci Srbije, piše u saopšetnju koje je medijima uputio Vojni sindikat.

Saopštenje Vojnog sindikata prenosimo ucelosti:

Prema informacijama kojima raspolaže Vojni sindikat Srbije, ovakvim  sastancima prisustvuju naše kolege kojima se sugeriše šta smeju da  pitaju ministra i komentarišu, a onaj ko je izašao iz tih ograničenja i  ipak pitao nešto sa strane, bio je kritikovan od strane predstavnika  komandovanja. Pitanje je ko u celoj ovoj situaciji gubi vreme, da li  ministar ili oni koji prisustvuju ovakvim sastancima bez ikakve svrhe. Interesantno je i to, da neko ministru ove sastanke organizuje u
Beogradu i okolini i oni se uglavnom svode na marketinšku promociju  firmi sa kojima je Ministarstvo odbrane zaključilo nekakve komercijalne  ugovore kako bi se već prezaduženi pripadnici Vojske Srbije dodatno zadužili kreditnim obavezama i minusima na tekućim računima. To sve
ministar komentariše kao njegovo zalaganje za unapređenje standarda pripadnika!

Umesto da poštuje zakone i pregovara sa predstavnicima zaposlenih o boljim uslovima rada i pravima iz radnog odnosa i donosi propise kojima se unapređuje materijalni položaj pripadnika, ministar radi posao sindikata. Umesto da sprečava korupciju i kriminal u sistemu odbrane, kojim se iz budžeta neplanski ispumpavaju milionski iznosi, on „mlati praznu slamu“ i plasira demagogiju onima koji bolje od njega znaju kakvo je stanje u vojsci i iz nje svakodnevno odlaze „trbuhom za hlebom“.

Pozivamo ministra odbrane, ako zaista želi da se uveri u stvarno stanje u jedinicama Vojske Srbije, da sa predstavnicima jedinog reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije, nenajavljeno obiđe jedinice čiji pripadnici svakodnevno izgaraju u zadacima i u neformalnom i neposrednom razgovoru sa tim ljudima čuje njihove potrebe, koje ako se ne uvaže, pokazuju prave namere čelnih ljudi sistema odbrane i onih koji vode državu u ovom trenutku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari