Vojnici Severne Makedonije obezbeđivaće Visoke Dečane

Ostavite komentar


  1. Vojnici iz Tetova su uglavnom Albanci pa je pitanje koliko će oni brinuti o sigurnosti srpskih svetinja i ono malo preostalih Srba, tim pre jer su upravo vojnici iz pomenute kasarne pre 25 godina na granici ubili nekoliko Pećanaca koji su švercovali benzin i cigare uz pokliče: „Ubi srbo četnike!“. U nekada čisto srpsko Tetovo sada su 95% Albanci koji vinovnici mnogih terorističkih akcaja i oružane pibune koja je u krvi ugušena. Nemiri i demonstracije u Tetovu su uzrokovali i „Ohridski sporazum“ kojim je Severna Makedonija praktično federalizovana na albansku Zapadnu Makedoniju i makedonsku Istočnu Makedoniju. Upravo zbog većinskog srpskog stanovništva (Tetovo, Gostivar, Kičevo, Ohrid i cincarsko Kruševo) koju su ispovedali SPC, Makedonci, Srbi i Cincari su se iseljavali a u njihove kuće i imanja se useljavali Albanci iz Albanije. Govor im je drukčiji od govora Albanaca sa KiM ili Skoplja ili Kumanova npr.
    Dakle, jedina uteha je da ako su Makedonci iz Zapadne Makedonije a oni se prezivaju na „vski“ (probugarski Istočni Makedonci se prezivaju na „ov“ ) su pripadnici SPC a ne MPC…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.