Vojska Srbije neće sprečavati razvoj Vrdnika, zaključak je radnog sastanka između predstavnika Opštine Irig i Vojske Srbije. Polako, ali sigurno se naziru rešenja koja će doprineti da se svi sporovi Vojske Srbije i građana Vrdnika reše na obostrano zadovoljstvo i korist. Ovo je potvrđeno i nedavno na radnom sastanku u Beogradu, gde su VS zastupali zamenik načelnika Uprave za infrastrukturu pukovnik mr Goran Dimić, potpukovnici Dragan Šinković, Miodrag Đorđević i civilno lice Slavica Ostojić.

Vojska Srbije neće sprečavati razvoj Vrdnika, zaključak je radnog sastanka između predstavnika Opštine Irig i Vojske Srbije. Polako, ali sigurno se naziru rešenja koja će doprineti da se svi sporovi Vojske Srbije i građana Vrdnika reše na obostrano zadovoljstvo i korist. Ovo je potvrđeno i nedavno na radnom sastanku u Beogradu, gde su VS zastupali zamenik načelnika Uprave za infrastrukturu pukovnik mr Goran Dimić, potpukovnici Dragan Šinković, Miodrag Đorđević i civilno lice Slavica Ostojić. Irišku opštinu predstavljali su predsednik SO Irig Vladislav Ilkić, zamenik predsednika opštine Sava Ibročić i izvršni sekretar Lazar Pilipović. Nesporazum između meštana Vrdnika i Vojske Srbije je nastao zbog vojnih baza i skladišta u Vrdniku. Došlo je do velikih problema prilikom izrade urbanističkih planova, počev od GUP-a pa do detaljne regulacije i urbanističkih projekata, jer važeći propisi ne dozvoljavaju bilo kakvu gradnju u prečniku od 1.500 metara od mesta gde se nalaze voni objekti.
U svakom slučaju, na izuzetno korektnom prijemu predstavnika iriške opštine u Beogradu, izražena je spremnost Vojske da se što hitnije reše sve nesuglasice, naravno, u skladu s propisima, potrebama i reformom Vojske Srbije. Kao prvo, obe strane su se složile da treba što hitnije isprazniti vojne magacine, da bi se otklonila potencijalna opasnost, a onda preći na izgradnju tzv. Dokićeve benzinske pumpe i hotelskog objekta koji želi da podigne Udruženje za zaštitu potrošača, a potom i da Mesna zajednica Vrdnik počne proces preuređenja utrina i pašnjaka u građevinsko zemljište.
Takođe, ukoliko postoji interesovanje SO Irig za promenu namene neperspektivnih vojnih kompleksa u odgovarajuću civilnu namenu, kroz postupak konverzije vojnih baza, bilo bi poželjno da SO Irig pokrene inicijativu, jer postoji mogućnost realizacije pojedinih razvojnih programa lokalne samouprave kroz zajedničke aktivnosti Ministarstva odbrane i SO Irig, uz stručnu pomoć Regionalnog centra za pomoć u kontroli i verifikaciji naoružanja. Ovo je samo jedan od saveta predstavnika Vojske Srbije, koji je iznet na radnom dogovoru u Beogradu, a sve upućuje na to da će dosadašnji nesporazumi na relaciji Vrdnik – Vojska biti razrešeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari