Vojska pomaže stanovništvu u poplavljenim opštinama 1Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Trećeg centra za obuku Vojske Srbije iz Leskovca i 310. inženjerijskog bataljona Treće brigade angažovani su na pružanju pomoći stanovništvu ugroženom poplavama u Leskovcu, Vlasotincu i Žitorađi, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je 60 pripadnika vojske koji u te tri opštine, uz pomoć mehanizacije i pumpe za ispumpavanje vode, pomažu stanovnicima i lokalnim samoupravama.

On je rekao da će pripadnici VS biti danonoćno uz građane na terenu, svuda gde bude potrebno kako bi pružili svu pomoć i dodao da je zadovoljan jer u teškim situacijama vidi dobru saradnju vojske, lokalne samouprave i stanovništva.

„Dobar rad donosi rezultate i, kao što se vidi, za relativno kratko vreme Srbija uspeva i da ove teške situacije, kakve su poplave, stavi pod kontrolu.

Drago mi je da vidim da vojnici neumorno rade i primetio sam da se niko ne žali. Rade vredno, jer znaju da pomažu svom narodu. U ovom trenutku nema neposredne opasnosti, jer su uz veliki angažman vojnici, lokalna samouprava i stanovništvo uspeli da odbrane naselja, ali pošto se mogu očekivati dalje padavine potreban je oprez“, rekao je Stefanović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je problematična bila linija Leskovac-Vlasotice zbog toga što je važna trafo-stanica bila izložena velikoj količini vode, što je predstavljalo opasnost po život.

On je zahvalio državnim organima, vojsci i policiji, jer su brzo pritekli u pomoć i sprečili da dodje do većih problema na tom prostoru.

Direktor preduzeća „Srbijavode“ Goran Puzović istakao je da su na terenu zajedno i vojska i policija, kao i predstavnici lokalne samouprave i „Srbijavoda“.

„Situacija se lagano smiruje. Očekujemo da se danas i sutra ovaj talas koji ide i Nišavom i Južnom Moravom spušta prema Velikoj Moravi“, rekao je Puzović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari