Vojska raspisala konkurs za prijem u izviđačke jedinice 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas konkurse za prijem novih pripadnika u oklopne i izviđačke jedinice Kopnene vojske Vojske Srbije, a prijava traje do 15. oktobra.

Svi koji žele siguran posao, mogućnost usavršavanja i napredovanja u službi, beneficirani radni staž mogu da konkurišu za prijem u Prvu, Drugu, Treću i Četvrtu brigadu kopnene vojske, a mesta službovanja su u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli, Kraljevu, zatim Novom Pazaru, Nišu, Kuršumliji i Vranju.

Konkursi su raspisani za mladiće i devojke, starosti do 30 godina, za formacijska mesta različitih profila, među kojima su izviđači, snajperisti, nišandžije, strelci, puškomitraljesci, vozači tenka, borbenog i motornog vozila i operatori.

Na konkurse mogu da se prijave svi koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove, a potom će kandidati biti upućeni na proveru zdravstvenih, psihofizičkih i bezbednosnih kriterijuma.

Konkursi su otvoreni i za kandidate koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem i koji su dužni da se pre prijavljivanja na konkurse jave nadležnom regionalnom centru Ministarstva odbrane radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Oni će biti upućeni na služenje vojnog roka sa generacijom vojnika „decembar 2024“, navodi se u saopštenju.

Izabrani kandidati biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog obnavljanja.

Svi koji žele siguran posao, mogućnost usavršavanja i napredovanja u službi, beneficirani radni staž mogu da konkurišu za prijem u Prvu, Drugu, Treću i Četvrtu brigadu kopnene vojske, a mesta službovanja su u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli, Kraljevu, zatim Novom Pazaru, Nišu, Kuršumliji i Vranju. Konkursi su raspisani za mladiće i devojke, starosti do 30 godina, za formacijska mesta različitih profila, među kojima su izviđači, snajperisti, nišandžije, strelci, puškomitraljesci, vozači tenka, borbenog i motornog vozila i operatori. Na konkurse mogu da se prijave svi koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove, a potom će kandidati biti upućeni na proveru zdravstvenih, psihofizičkih i bezbednosnih kriterijuma. Konkursi su otvoreni i za kandidate koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem i koji su dužni da se pre prijavljivanja na konkurse jave nadležnom regionalnom centru Ministarstva odbrane radi uvođenja u vojnu evidenciju. Oni će biti upućeni na služenje vojnog roka sa generacijom vojnika „decembar 2024“, navodi se u saopštenju. Izabrani kandidati biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog obnavljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari