Vojska Srbije pomaže opštinama koje se suočavaju sa nestašicom vode 1Foto: MOD

Radi ublažavanja posledica dugotrajne suše koja je izazvala nestašicu vode, pripadnici Vojske Srbije su angažovani na pružanju pomoći u vodosnabdevanju domaćinstava u opštinama Mionica i Sjenica, saopšteno je danas.

Opština Mionica je zbog ekstremnih vremenskih uslova, poremećaja u vodosnabdevanju i ugrožavanja zdravlja ljudi proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine.

„Na zahtev okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga, u mioničkoj opštini je od početka nedelje angažovana auto-cisterna za vodu iz sastava Drugog centra za obuku. Primarno se dopunjavaju bunari, cisterne i rezervoari za vodu koja se koristi u domaćinstvima i za napajanje stoke, i to u selima Ključ, Bukovac, Đurđevac i Rajković“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da su pripadnici Vojske Srbije od danas na istom zadatku i u selima na Pešterskoj visoravni u opštini Sjenica, gde je vojna inžinjerija ranije ove i prethodnih godina izvodila radove na iskopavanju novih i uređenju i čišćenju postojećih pojila za stoku.

Uporedo sa vodosnabdevanjem, pripadnici Vojske Srbije su, na zahtev organa lokalne samouprave i u koordinaciji s Ministarstvom za javna ulaganja, trenutno angažovani i na sanaciji lokalnih puteva na teritoriji više opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari