Vojska Srbije obeležila krsnu slavu, liturgiju služio episkop vojni Dositej

Ostavite komentar


  1. A, naši sunarodnici, šta kažu na to?
    Za njih neka druga vojska, šta kažu popovi?

  2. Srecna slava srpskoj vojsci i da je slavi jos milion godina u miru i blagostanju.

  3. Slava je PORODICNI praznik. Zato se, po verskim obicajima, prenosi sa oca na sina. Svaka pravoslavna porodica ima svog sveca zastitnika i njegovu ikonu drzi na pocasnom mestu u kuci. Javne ustanove, preduzeca, raznorazne partije i partijice, ne mogu imati slavu! Iz dva razloga. Prvo sto je to zakonom zabranjeno jer smo sekularna drzava, i nismo svi pravoslavne vere. Drugo sto to nije u duhu pravoslavlja. Zasto to Crkva dozvoljava? Zato sto i njeni sluzbenici ne postuju pravoslavlje, Boga i Isusa, vec su se pretvorili u svetosavsku sektu. Jedino do cega im je stalo je novac i pomaganje vlastelinu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.