Najnoviji podaci: Kako je rangirana Vojska Srbije u svetu

Ostavite komentar


  1. Klasicno sluzenje je prevazidjen koncept. Ponovo se vracaju u modu kampovi, upoznavanje zivotne sredine i zastita sredine. Glavni deo zastite sredine je poznavanje. To upoznavanje kao deo odbrane zemlje je mnogo bolji nacin “sluzenja”. Da se razvije kultura da ljudi idu na izlete u Srbiji i istrazuju puteljke i planine i brda. Rukovanje oruzjem kada se poznaju svi budzaci je najmanji problem i ne treba da bude pritisak nikome. meni vise znaci upotreba kompasa i orijentacije u prostoru i ishrana u prirodi nego oruzje.

  2. A kako je Srbija rangirana po inflaciji, standardu, platama, minimalcu i kvaliteti života?

  3. Sada će u komentarima da krenu večite bajke, da je JNA bila treća vojna sila u Evropi.

  4. sarkazam, 18. januar 2024. u 09.02
    Seti se ’90 – tih, raspala se i završila u ratnim zločinima dok si rekao keks …

  5. Vatrena moc jedne armija je jedna vro teoretska stvar. Ispalis milion metaka svaki stoti metak pogodi protivnickog vojnika i ti si izbacio iz stroja 10000 neprijatekskih vojnika. Problem je jedino sto ratovanje tako ne funkcionise. Moc jedne armije iskljucivo zavisi od ekonomskih, tehnoloskih i populacijskih resursa jedne drzave. Najbolji primer je Rusija koja osim ljudskog resursa ne raspolaze nicim pomena vrednim za bilo kakav rat. Jedino mozda nuklearno oruzje kao ultima ratio odvracanja. Pitanje je samo koliko je to oruzje efikasno i ispravno i kolio moze da ugrozi i samu Rusiju. Zbog toga Nemacka odbija dalekometno raketno oruzje da posalje Ukrajini, jer je onda i velika verovatnoca da Rusija u svojoj vrlo neugodnoj situaciji kada pocinju rakete da unistavaju Ruske gradove duboko u pozadini fronta (koji je danasjos uvek na tudjoj teritoriji) pocne upotrebljavati nuklearno oruzje, za koje postoji sumnja da je opasno i za napadnutog ali iz bog traljavosti odrzavanja i za napadaca.

  6. Došlo je vreme da se više ne ratuje ljudskom silom nego džojsticima i mini dronovima.Za tu vrstu ratovanja i ne treba neko zdravstveno stanje nego umetnost koja se stice na raznim modernim igricama.Došlo je tako vreme svuda u svetu.Pogledajte sukob Rus i Ukr nesto ne vidim da nabildovani specijalci za vršavaju poslove negi klinci sa dzojsticima.

  7. Добро је! Уплашио сам се да не буде 4-та…

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.