Vojska Srbije pomaže u napajanju oko 1.000 krava i konja na Suvoj planini koji su dva dana bili bez vode 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

Vojska Srbije angažovala je danas pripadnike Kopnene vojske sa dve cisterne, koji u više tura tokom dana dopremaju vodu za oko 1.000 ugroženih konja i krava na Suvoj planini.

„Vojska Srbije otpočela je danas sa pružanjem pomoći u snabdevanju vodom za napajanje stoke koja je ostala bez vode usled presušivanja Rakoša – izvora na Suvoj planini“, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da su osim pripadnika Vojske Srbije, u pomoć pristigle i cisterne Javnog komunalnog preduzeća „Mediana“ Niš koje je, takođe, poslalo cisterne vode na pojilište na Suvoj planini.

Vojska Srbije je, navodi se u saopštenju, trenutno angažovana na pružanju pomoći u vodosnabdevanju stanovništva i u ugroženim selima na teritoriji Vladimiraca, Gornjeg Milanovca, Mionice i Sjenice.

Podsetimo, krdo sa 800 krava i 200 konja, koje je na ispaši na Suvoj planini, pre dva dana je ostalo bez vode, jer je Rakoš, jedini izvor na delu planine gde se krdo nalazi, potpuno presušio.

Nikola Manojlović iz sela Mali Krčimir, u opštini Gadžin Han, rekao je za agenciju Beta da su krave i konji po ovoj paklenoj vrućini već drugi dan bez kapi vode i da je jedna krava uginula od žeđi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari