Vojtehovski: Posvetite pažnju majkama koje se bore za starateljstvo

Ukinuta poternica za autorkom emisije "Život priča" nakon što je saslušana u tužilaštvu

Ostavite komentar


  1. Do juče portparolka Pinka, danas veeelika novinarka i borac za majke. Seća li se neko šta je pitala ženu koju je otac silovao? PRELETAČEVIĆKA.

  2. Samo majkama? Ocevima ne? Sva deca da se povere majkama? Da onda ukinemo sudove, zakone? Da se u medijima izglasa da deca idu majkama kakve god da su. I to je to?

    1. Ocevi su tate u Srbiji samo kad treba da placaju alimentaciju!!! Ocevi ne postoje kad treba da abortiraju, da imaju starateljstvo ili kad po zakonu majke im ne daju da vide decu.

    2. Naravno, zna se valjda red, muskarac da zaradjuje, zena pored sporeta i sa decom, daleko je Srbija od civilizacije i jednakosti polova

    3. Da se razumem, ja smatram da bi tog bivšeg muža koji majci ne da da vidi decu 6 meseci odmah trebalo uhapsiti. Ali bi isto tako trebalo pohapsiti i majke koje oduzimaju i uskraćuju decu očevima, a ovo drugo je pravilo, dok je ono prvo izuzetak. Zato je ova feministicka kampanja promašena i licemjerna, a Danas se stavlja na jednu navijačku stranu zbog novinarski koje su feministicke ratnice.

      1. Feministkinje se bore za jednakost, kako na radnom mestu, tako i u kuci, tako da sva ova hajka nikako nije deo feministivke vec naprotiv, najtvrdokornije patrijarhalne Agende

        1. Kako to mislite za jednakost? Dakle feministkinja se onda bore za ravnopravnost majki i očeva u poveravanju dece? Jeste li uopšte čitali sta u harangi piše? Znate li da se feminizam odavno ne bori za ravnopravnost, nego za dominaciju, i to savremene feminstkinje otvoreno kažu? No to nije tema. Ovde se radi o izuzecima, da su deca poverena očevima. I to je predmet harange. Tu nema apsolutno niceg patrijarhalnog. Naprotiv.

          1. Evo, ja ne mislim da su zene bolji roditelji, i uzasava me diskriminacija oceva kojoj svakodnevno svedocimo, a majka sam i feministkinja, sta cemo sad? :

  3. Nema tri slucaja u Srbiji za poslednjih 20 godina. Srbija zaostaje za civilizovani svetom, gde ocevi dobijaju starateljstvo nad decom. U Srbiji smo imali slucajeve da su majke sa sizofrenijom dobile starateljstvo, pa su na kraju ubile decu I sebe.(slucaj sa Bezanije itd). Niko nije odgovarao. Krivi su I ovi koji se zalazu da majke bezuslovno dobijaju decu iako nemaju pravo. Krsi se zakon, deca stradaju I u pitanju je diskriminacija oceva!!1 Srbija…

  4. Majka je nezamanljiva. Ona prava. Ali…
    Mnoge majke imaju veliko JA , ŽRTVA ispred svega i sviju. Posebno ispred dece. Da se ne lažemo…svi to viđamo i slušamo u svojoj okolini. Razvedene ili ne. Zato smatram da bi mnoga deca po zdravom razumu i radi njihovog zdravlja i normalnosti trebala da pripadnu očevima na većinsko staranje.
    Ali ne zbog moći i novca. Već zbog ljudskih i emotivnih kvaliteta i sposobnosti za zdrav život.

  5. Dosta više sa rodnom diskriminacijom uloge oca u životu deteta! Kakva je ovo zamena teza u društvu gde treba ozbiljno da se otvori diskusija o neravnopravnosti očeva i njihovom sistemskom kinjenju u društvu u kojem im u pravosuđu, centrima za socijalni rad, medijima odlučuju i presuđuju (gotovo) isključivo žene. To je tema – ta sistemska potlačenost i izopštenost oca, a ne neka izolovana koruptivna svinjarija trulog režima (pored kojih postoje mnogo veća nepočinstva). Svaki protivnik prostačkog SNS režima ima moje simpatije, ali Tanja V. potpuno maši temu iz razloga njene skučene vizure feminističkog borca, čime postaje medijski podupirač tog ozbiljnog društvenog problema. Tanja, otidite do udruženja obespravljenih očeva da napravite priču. Tu ćete zagrebati na društveni problem, a ne da budete advokat bivše žene jednog koruptivnog političara.

  6. iskreno mislim da se previse paznje daje majkama koje se bore za starateljstvo,sta je sa nama ocevima,i ja zelim da moja deca budu sa mnom,a da ih majka vidja svaki drugi vikend…ali vi od samog pocetka,socijalne radnice,sudije…sve su zene i vas gledaju kao najgoreg koji je za sve kriv i po navici se deca daju majkama

  7. Ovo je cista politika, cela emisija je radjena da bi se omalovazio Sinisa Mali, niko nije lud,

  8. Policija samo hapsi novinare.zvanicni beograd koci demokratiju i uvodi totaldemonokratizam

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.