Vojvođanske NVO: SPC vrši diskriminaciju, porta crkve nije ničija prćija, pa ni vladike bačkog Irineja

Ostavite komentar


  1. Koliko znam, mi smo sekularna država i SPC je odvojena od države. Samim tim, ima pravo da samo određuje da li nekog želi u svojim redovima ili ne. Ili ovi iz N1 misle da je njima sve dozvoljeno? Ako mi dođu u dvorište kuće, je l smem da ih izbacim ili moram da ih ugostim pošto su oni ipak N1 i affiliate CNN televizije?

  2. I Hristos je počistio trgovce, kurve i carinike iz hrama, valjda jedan vladika, duhovni naslednik Hrista, ima isto pravo, da izbaci sve koji vređaju Boga iz Njegovog hrama?

    Ili da to prepustimo ateistima – u kom slučaju, da vas pitam: šta bi sa odvajanjem crkve od države? Crkva ne sme među ateisti jer ih vređa, ali je obrnuta stvar okej?

    1. Ako ti Gustave smatraš Vucica Bogom,jer N1 njega proziva,to je tvoj problem.Ti u tvoje dvoriste mozes da nepustis politicki nepodobne,bolesne,druge vere i nacije,to je tvoje pravo.Porta crkve nije nicija prcija da se tako ponasa ,a posebno ne vladika koji je pretedent na mesto Patrijarha.Vi ocigledno spadate u istu grupaciju sa G-dinom Irinejom,pa smo mi koji drugacije mislimo odbaceni i iz crkve i drustva.Pa sto bi rekao Sojic „nece da moze“

  3. Сада ће и разне световне организације да рашчињавају Владике? Неће моћи! Пробајте да одете код Владике Никанора Банатског да одете па ће он све да објасни и Вучићу и вама.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.