Kurbatvinski, direktorka RTV Vojvodine, naglasila je da misija ovog javnog servisa i jeste predstavljanje višenacionalnog bogatstva Vojvodine i zbližavanje sa zemljama-maticama svih nacija koje žive u pokrajini.
– Odlučili smo se da ovakvu jednu veliku promociju organizujemo upravo u Mađarskoj tako da je grupa novinara iz mađarske redakcije i osmislila sva dešavanja za ta četiri dana u Budimpešti.

Kurbatvinski, direktorka RTV Vojvodine, naglasila je da misija ovog javnog servisa i jeste predstavljanje višenacionalnog bogatstva Vojvodine i zbližavanje sa zemljama-maticama svih nacija koje žive u pokrajini.
– Odlučili smo se da ovakvu jednu veliku promociju organizujemo upravo u Mađarskoj tako da je grupa novinara iz mađarske redakcije i osmislila sva dešavanja za ta četiri dana u Budimpešti. Naravno, na našem programu će biti organizovan direktan prenos najzanimljivijih segmenata kulturnog programa, istakla je Dina Vranešević-Kurbatvinski.
Promocija Vojvodine počeće već u nedelju, 17. avgusta, kada će se u glavnom gradu Mađarske prikazati film Darka Bajića „Na lepom plavom Dunavu“, a već sutradan će se predstaviti i „Prvo beogradsko pevačko društvo“ sa duhovnim i svetovnim pesmama na repertoaru.
Glavni deo manifestacije će biti održan 19. i 20. avgusta na prostoru od Lančanog mosta do Eržebet mosta sa Peštanske strane na Dunavskom keju. Na 800 metara dugom prostoru biće postavljene dve manje i jedna centralna bina na kojima će biti održani programi, a duh vojvođanske kulture preneće: Veliki tamburaški orkestar RTV sa solistom Zvonkom Bogdanom, nekoliko kulturno-umetničkih društava; srpsku muziku predstaviće orkestar „Dunavski biseri“, balkanski folk grupa „Vujičić“, mađarsko-srpski folk-rok grupa „Cadabra“, world music „Boris Kovač & La Campanella Orchestra“, zatim Vasil Hadžimanov Band, grupe „Vrelo“, „Batiskaf“, „Roma Black & White Orchestra“ i brojni drugi izvođači.
– Ovo će biti zaista velika prilika da se Vojvodina predstavi u najboljem svetlu i da prikaže sve ono vredno što ima. Pored bogatog programa, u Budimpešti će se predstaviti i 40 najboljih firmi, turističkih organizacija i dr. Naravno, Izvršno veće Vojvodine je pokrovitelj manifestacije ali moram nagovestiti da su mnogi podržali ovakav vid prezentacije. U Budimpešti se za njihov državni praznik baš na toj lokaciji na keju okupi više od milion ljudi tako da zaista mislimo da imamo priliku za jednu izuzetnu promociju, rekao je publicista Ištvan Bodžoni, šef projekta i pomoćnik direktora Televizije Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari