Vojvođanski ručak za sredinu nedelje: kiseli krompir i pogačice sa čvarcima

Meso se u vojvođanskim kućama kuvalo najviše tri puta

Ostavite komentar


  1. Bravo za članak o vojvođanskoj kuhinji! Upravo tako, sredom i petkom se obavezno sprema ručak bez mesa tj. tada se jede testo sa makom, sirom ili prezlom uz supu. Petkom je često na meniju i pasulj uz lakumiće i pogaču (štrudlu) sa slatkim sirom, jabukama, višnjama, makom i dr.
    Subotom se spremao paprikaš sa valjušcima, a nedeljni ručak je kao iz Balaševićevih pesama. Tu se na stolu obavezno nađe žuto zlatna supa u kojoj se kuva meso i povrće, a kao glavno jelo 2 vrste mesa – pileće i svinjsko, uz variva i salate, na kraju obavezno kolači. Nedelja bez kolača, kao da nije nedelja 🙂

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.