Visoki komesar za nacionalne manjine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Knut Volebek izrazio je zadovoljstvo uspešnom primenom najviših evropskih standarda u procesu zaštite i unapređivanja položaja nacionalnih zajednica u Vojvodini.


Kako se navodi u saopštenju za javnost Pokrajinskog sekretarijata za informacije, Volebek je na sastanku sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem razgovarao o položaju i pravima etničkih zajednica u Pokrajini, a bilo je reči i o informisanju i položaju medija na jezicima nacionalnih zajednica.

Pajtić je rekao da su Vojvodina i njene institucije posvećene očuvanju i unapređivanju multietničke, multikulturalne i multikonfesionalne prirode.

– Pored šest zvaničnih jezika u službenoj upotrebi i obrazovanja na maternjem jeziku u svim uzrastima, od obdaništa do fakulteta, jedna od osnovnih institucija zaštite i razvoja etničkih zajednica u Vojvodini su nacionalni saveti, koji se bave svim najvažnijim pitanjima vezanim za položaj svojih pripadnika na teritoriji pokrajine – rekao je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari