U okviru projekta koji realizuje nevladino udruženje „Bonum“, u saradnji sa „Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa“, uspješno je realizovana ekološka akcija na užem gradskom području Pljevalja.


U akciji su učestvovali članovi „Volonterskog servisa“, koji radi pri NVU „Bonum“. U okviru akcije mladi volonteri su čistili i uređivali dvorišta Husein pašine džamije, manastira svete Trojice i izletišta Vodice. Ruždija Strujić, predsjednik NVU „Bonum“ ističe da ovom akcijom žele da podignu svijest građana, a ujedno i da daju doprinos uređenju grada. „Cilj akcije je da podignemo svijest građana da vode računa o čistoći grada, a naši mladi su sa zadovoljstvom prihvatili ovu akciju da urade bar nešto da grad bude čistiji“, kaže Strujić.

Volonteri su zadovoljni što na ovaj način mogu da doprinesu razvoju svoje lokalne zajednice. „Za ovu akciju sam se dobrovoljno prijavila, kako bi svojim sugrađanima i vršnjacima poslala poruku da čuvamo svoj grad, jer je to naša zajednička kuća“, ističe Ana Damjanović. „Pozivam svoje vršnjake da se uključe u volonterski servis, jer je to plemenit poziv. Ja već duže vremena volontiram u „Zračku nade“ i imam poprilično volonterskog staža. Drago mi je što mogu da doprinesem uređenju naše zajednice, jer mi biramo u kakvoj sredini ćemo živjeti“, kaže Lejla Kadić.

Povodom Međunarodnog dana volontera 5. decembra, volonteri iz Pljevalja, Bijelog Polja i Berana, učestvovaće na susretima volontera u Bijelom Polju, kojom prilikom će biti izvedena ekološka akcija „Volonteri za Bijelo Polje“. Volonterski servis u toku decembra planira realizaciju velikog broja ekoloških i humanitarnih akcija. Projekat finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari