Figure dvadesetak poznatih ličnosti među kojima je i Ričard Gir, Merlin Monro, Brus Vilis, Šumaher, Tajson, Osama bin Laden… izložene su u prostoru Kuće Vojnovića u Inđiji. Reč je o voštanim figurama koje su u Srbiju stigle iz Rusije, tačnije iz Muzeja u Sankt Peterburgu koji raspolaže sa preko 1.

Figure dvadesetak poznatih ličnosti među kojima je i Ričard Gir, Merlin Monro, Brus Vilis, Šumaher, Tajson, Osama bin Laden… izložene su u prostoru Kuće Vojnovića u Inđiji. Reč je o voštanim figurama koje su u Srbiju stigle iz Rusije, tačnije iz Muzeja u Sankt Peterburgu koji raspolaže sa preko 1.500 figura i koji je pored Muzeja „Madam Tiso“ u Londonu, po kvalitetu izrade figura najčuveniji muzej ove vrste u svetu. Ova prva izložba voštanih figura u Inđiji traje do 21. maja i bila je deo velikih izložbi voštanih figura koje se održavaju u gradovima Srbije.
Po rečima organizatora ovo je četvrta postavka voštanih figura koja je iz Rusije stigla u našu zemlju. Figure su rađene od prirodnog pčelinjeg voska i trpe temperaturu od minus trideset do plus četrdeset stepeni što im ostavlja mogućnost za putujuće izložbe. Naime, u samom Muzeju u Sankt Peterburgu ostaje dvesta do trista figura, a ostale putuju po Evropi i Aziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari