Voštinić: Vučić daje instrukcije na koju stranu treba da ide predmet 1Foto: Printscreen/NovaS

Aktivista Lokalnog fronta Predrag Voštinić naveo je u večerašnjem „Utisku nedelje“ da se predsednik Vučić već opredelio da čitavu istragu o napadu na njega, kada ga je s bicikla oborio automobil – oboji i usmeri, te da daje instrukcije ljudima na koju stranu treba da ide predmet ukoliko ne žele da imaju posla sa njim, odnosno njegovima.

Voštinić je naveo da danas nema mogo više informacija o tome šta se desilo prethodne nedelje, kada su ga sa bicikla sa puta izgurala dvojica muškaraca u automobilu.

„Sada imam oscilaciju u raspoloženju, što je i logično od šoka koji sam preživeo i perioda rehabilitacije. Nisam baš siguran da je ovo samo moja stvar i da može da se završi kada se ja oporavim… Moram ovo da izguram koliko god da mi bude neprijatno, teško, možda i opasno, zato što se Dejan Žikin zapalio u Topoli jer nije kao aktivista dočekao pravdu. Sada to više nije moje pitanje, to je pitanje svih nas“, rekao je Voštinić.

Aktivista navodi da muškarci koji su prošle nedelje vozili auto kojim su ga oborili sa bicikla nisu imali empatije.

„Ovaj drugi koji mi je prišao je rekao ‘samo moli boga da preživiš, samo da ti bude dobro, kući nećeš doći, ja ću da ti presudim’. Šta je njega navelo da to kaže ja ne mogu da dokučim, ali jedino što ne želim je da o tome spekulišem jer to je jedino što može da škodi i meni i njemu, a i ovom lažovčini koji se već opredelio da čitavu istragu na neki način već oboji i usmeri“, ističe aktivista Lokalnog fronta.

Sasvim je izvesno da je postojala namera da ga udare, smatra Voštinić, jer nije moguće da ne kočite. On kaže i da nema potvrdu da su u pitanju bili „sedam pitomaca policijske akademije“.

„Rekli su mi da očekujem u prvih deset do petnaest dana izjavu tužioca nakon čega ću moći i da porazgovaram i sa njim i da se eventualno pridružim krivičnoj prijavi koju će on podneti po službenoj dužnosti, jer se radi o teškom delu protiv bezbednosti saobraćaja u kojem je naneta i teška telesna povreda. U tom slučaju ja postajem samo oštećeni, ali se sve okolo što bi se ticalo istrage ili moglo dati novo svetlo na to – ne pominjem“, objasnio je Voštinić prenosi Nova.

Sa druge strane, oni koji imaju veze sa Srpskom naprednom strankom, već imaju podatke kojima manipulišu i boje istragu.

„Počev od lekara koji je u Srpskoj naprednoj stranci, preko policajca, do vinovnika slučaja i vlasnika tabloida koji koriste iste reči kada objašnjavaju šta se desilo. Dakle, oni imaju isti izvor informisanja, odnosno savetodavni štab. Čovek koji me je posetio, lekar u policiji, pitao me je ‘čudo si se sa njima sukobio, ti nisi po prirodi konfliktnog tipa’. Policajac me zove i kaže ‘otkuda u medijima priča da to može da ima veze sa politikom’, na šta sam mu rekao da ja ne kažem da to ima ili nema veze, već da želim da saznam. I onda sam video da se jedna reč pojavljuje u tim tabloidnim stranama, a istovremeno je ponavljaju i policajac i vinovnici događaja, a to je – da se nisu vratili sa kružnog toka na put da bi meni naudili, nego da da sam im se ja našao na putu ka pumpi gde imaju povlasticu“, naveo je Voštinić i dodao da ne poznaje nikoga ko ima povlasticu na pumpi, već da im je u brzini neko tako rekao i da oni tako ponavljaju istu reč.

Ta reč, kako kaže Voštinić, ih odaje da su u istom štabu dobili poruku koju treba da prenesu i to bi trebalo da oboji istragu.

„To je došlo i do ovog vrhovnog zloupotrebljivača svih informacija u zemlji, koji je i na osnovu toga i doneo odluku o tome kako će istraga teći. Jer to šta on kaže nije njegov stav, jer on kaže da je to delo takvo i takvo. On zapravo daje instrukcije ljudima koji postupaju u predmetu gde to treba da ide, na koju stranu ukoliko ne žele da imaju posla sa njim, odnosno njegovima“, kaže Voštinić o izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ovom slučaju.

Nije normalno da sedam dana kasnije ne znamo ništa o predmetu jer on interesuje javnost, smatra tužiteljka Višeg javnog tužilaštva Bojana Savović.

„To bi trebao da izađe tužilac i da on saopšti, u meri u kojoj to ne ugrožava postupak, šta se dešava i šta je do sada pronađeno. Svakako nije na predsedniku Srbije da nagađa, niti da daje smernice, rešenja ili bilo šta slično“, kaže Savović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari