Voz koji je prevozio sumpornu kiselinu ispao iz šina u blizini Bora: Meštani osećaju smrad, nadležni tvrde da nema curenja

Ostavite komentar


  1. Bor, Ziđin, sumporna kiselina u „zelenom rudniku“, ijuuuu…. Nismo znali, mi mislili da će to tek da bude u Jadru… 😉

  2. Vidim da je ovaj deo pruge rekonstruisan pod budnim okom Zorane Mihajlovic, pod hitno istraga.

  3. Kod ovih nasih vladalaca nema odgovornosti za trovanje i ugrozavanje zivota jer se ne osecaju krivim nizasta, osim da udovolje sefu sekte. Ima para za nacionalni stadion gde bi trebalo jednom do 2x godisnje da igaju ove nase sramote, ali nema para da se kvalitetno napravi pruga za brzine bar 40Km/h kada prevoze opasne materije

  4. Ako im oni tvrde da ne osecaju smrad onda ga ne osecaju , pa glasali su za to makar se pogusili

  5. Eto ti sad…jedan voz sa sumpornom kiselinom ‘se nije prevrnuo’.
    Sta bi bilo da dozvolimo Rio Tintu da vadi litijum? 80 000 tona sumporne kiseline godisnje; koliko bi bilo situacija gde se ‘voz nije prevrnuo’, gde kiselina ‘nije dospela u reku’ i slicno…?

  6. Mozda se kiselina prosula po oranicama i dvoristima ali sigurno je sve bilo po najvisim ekoloskim standardima. U svakom pogledu smo druga Norveska.

  7. U ovoj i ovakvoj državi Srbiji je sve podređeno interesu jedne male interesne grupe ljudi. Tu se radi o mafijaškoj klijenteli pred kojom država ne vidi, ne želi i šuti. Zakoni u ovoj drzne postoje i suspendovani su samovoljom jednog čoveka.

  8. Učestale su sabotaže širom Evrope koje se skoro uvek poklapaju sa prevozom toksičnih materijala. Baš nekako u vreme dok bukti rat u Ukrajini. Kao slučajno?

  9. То је Јужна Кореја, западни робовласничко-колонијални систем – ти жути су навикли да неком буду робље (американцима) па тако третирају и друтге, али Срби неће никоме робовати. Подршка радницима Јуре.

  10. Busi ha ha ha, busi ha ha ha, busi ha ha ha… Srbija ne sme da stane.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.