Vozaču autobusa „Kavim Jedinstva“ Branislavu S. (42) određen je pritvor nakon nesreće kod sela Donja Trnica na dva kilometra od Trgovišta u kojoj su dva lica izgubila život, a 16 zadobilo teže i lakše telesne povrede.

Prekjuče kada je autobus na relaciji Vranje – Trgovište – Radovnica sleteo s puta poginuli su na licu mesta radnik policijske stanice u Trgovištu Dejan Milošević (30) i njegov sin P. M. (5).

– Danas je u Trgovištu dan žalosti, a odlukom odbornika lokalnog parlamenta porodici nastradalog biće isplaćena jednokratna pomoć od 100.000 dinara, a svim povređenim putnicima od pet do 10.000 dinara – rekao je za Danas Darko Tomić, predsednik opštine Trgovište.

Od ukupno 16 povređenih putnika, njih četvoro zadržano je na lečenju na odeljenjima hirurgije i ortopedije opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju, dok je jedna putnica zadržana na lečenju u KBC Niš.

– Dve pacijentkinje koje imaju povrede glave su van životne opasnosti i pod stalnim su lekarskim nadzorom – rekao je za Danas hirurg dr Nenad Nedeljković. – U stabilnom su stanju i povređeni koji su na odeljenju ortopedije – potvrdio je dr Dušan Aleksić. Desetoro pacijenata je tokom jučerašnjeg dana otpušteno na kućno lečenje.

Od putnika iz autobusa koji je iz još uvek neutvrđenih razloga skrenuo s puta u desetak metara dubok ponor pored reke Pčinje, novinar Danasa je saznao da je među njima bila i majka s jednogodišnjom bebom (M. D.) i da je, na sreću, dete prošlo bez povreda.

– Iz autobusa su uspeli da nas izvuku nakon što smo polomili jedno staklo na prozoru. Pomogli su nam meštani, ali i policajci i vatrogasci, a vrlo brzo su na licu mesta bili i lekari – kaže jedne od putnica koja je zbog potresa mozga zadržana na lečenju u vranjskoj bolnici.

Istraga o uzrocima nesreće je u toku, a očekuje se da će autobus „Kavim Jedinstva“ biti upućen na stručno veštačenje tehničke ispravnosti kako bi se utvrdilo da li je uzrok nesreće ljudski faktor ili neispravnost vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari