Sindikati Saobraćajnog preduzeća „Autoprevoz“ u Gornjem Milanovcu obratili su se lokalnoj samoupravi i policiji sa zahtevom da se taksistima koji rade nedozvoljeno onemogući prevoz na linijama kojima saobraćaju autobusi tog preduzeća.

Predsednik Samostalnog sindikata Goran Nedeljković rekao je da ti taksisti na autobuskim stanicama uzimaju putnike, parkiraju se ispred glavne stanice i čim napuste peron skidaju sa vozila oznaku taksija. On je kazao da svako jutro ispred autobusa za Aranđelovac polaze trojica taksista i voze putnike do Rudnika, a pri povratku čekaju autobus iz Topole i ponovo isto rade.

– Mi ne tražimo nikakvu finansijsku pomoć već poštovanje zakona, jer nam se prihodi smanjuju. Prosečna plata vozača je manja od 20.000 dinara, a taksisti rade bez ikakvih prijava – dodao je Nedeljković.

Saobraćajni inspektor Miloš Milovanović rekao je da taksisti „nisu fiskalizovani“ i da, kad ih zaustavi policija, kažu da voze prijatelje. – Putnici ne žele da daju nikakve izjave, a propis da ta vozila moraju biti udaljena 15 metara od autobuske stanice rigorozno će se kontrolisati – dodao je inspektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari