U petak, ujutru, oko 9 sati na putu Požarevac-Petrovac, u neposrednoj blizini diskonta „Mleki“, dogodila se nesvakidašnja saobraćajna nezgoda, koja je pukim slučajem prošla bez žrtava.

Naime, Aleksandar M.(24) iz Požarevca vozeći beli „Hjundai“ bez vozačke dozvole, iz pravca Požarevca ka Petrovcu, izgubivši kontrolu nad vozilom udario je u betonsku dvorišnu ogradu, koju je potpuno uništio. Prilikom udaru u ogradu „Hjundai“ je nastavio da se kreće udarivšu u drvenu banderu, koju je posekao, da bi se konačno, prevrnuvši se na krov, zaustavio u dvorištu kuće, vlasnice Božane Jovanović. Iz prevrnutog automobila, sav krvav izašao je vozač Aleksandar M. I njegov maloletni brat Robert M. (17).

Prema priči očevidaca vozač kada je izašao iz prevrnutog automobila, onako krvav, otrčao uzbrdo do neke kuće, da bi se posle nekoliko minuta vratio na lice mesta dočekavši policiju i hitnu pomoć. On i njegov brat su prilikom nesreće, pukim slučajem, zadobili samo lakše povrede, ali su iz preventivnih razloga odveženi u bolnicu na detaljnije preglede.

Na mestu nasreće zatekli smo očajnog mladića Jovana T(23) kako plačućim glasom priča da je on vlasnik automobila, koji je slupao njegov najbolji drug Saša.

– Noćas smo bili na nekom rođendanu i ja sam, posle proslave, prespavao kod Saše i njegovog brata Roberta u njihovom stanu koji se nalazi na brdu. Još sam spavao, kada je u kuću, sav krvav, ušao Saša pričajući da mu je slupao auto. Nisam mogao da verujem šta priča. Rekao je da nije hteo da me budi, već je sam uzeo ključeve od auta, sa kojim je otišao do „Eko“ pumpe da uzme gorivo. Prilikom povratka izgubio je kontrolu nad vozilom i prevrnuo se na krov. Šteta je totalna. Šta da kažem ocu – jadao se Jovan, dok je mlatarao rukama i nervozno okretao brojeve na mobilnom telefonu.

Vlasnica porušene ograde kaže da još ne može da se povrati od šoka koji je doživela.

– Tek što sam prostrla veš na žici, krenula sam u kuću, kada sam začula neku tutnjavu, a onda i tresak, nalik na eksploziji bombe. Sva utrnula od straha okrenula sam se ka ulici. Imala sam šta da vidim: porušenu ogradu, isečenu banderu, prevrnuti auto i dva krvava mladića koji izlaze iz prevrnutog automobila. Ko će da mi popravi ogradu i porušenu banderu – pita se vlasnica kuće, koja je pretrpela štetu od ove nesvakidašnje nesreće.

Policajci koji su vršili uviđaj rekli su da je do nesreće došlo zbog prebrze vožnje i da mladić koji se nalazio za volanom „Hjundaia“ nije imao položeni vozački ispit. Alkotest vozaču biće urađen u bolnici, kada će se utvrditi da li je bio pod dejstvom alkohola ili ne.

Česte nesreće

Stanovnici ulice u kojoj se nesreća desila kažu da se tu često dešavaju saobraćajne nesreće i da je, čak, bilo i slučajeva sa smrtnim ishodom.

– Odavde, u krugu od 50 metara desile su se na desetina nesreća, posebno vikendima kada se vraćaju iz diskoteke „Madona“. Ima i ležećih policajaca i ograničenja brzine na 50 km, ali ništa to ne vredi, kada pijane glave sednu za volan. Sada je pukom srećom prošlo bez žrtava ali, ako se nešto ne preduzme, sigurno će ih biti-zabrinuti su stanovnice ulice u kojoj se desila ova nesreća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari