Vožnja pod dejstvom alkohola i amfetamina: Kragujevačka policija za dva dana isključila iz saobraćaja više od 50 vozača 1Foto: Z. S. M.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, tokom vikenda u akciji pojačane kontrole, isključili iz saobraćaja 51 vozača koji je vozio pod dejstvom alkohola.

Policija je na području Kragujevca zadržala tridesetdevetogodišnjeg muškarca koji je vozio teretno vozilo „pežo” sa 1,78 promila alkohola u organizmu, a u Aranđelovcu pedesettrogodišnjeg vozača „renoa” sa 2,07 promila alkohola, tridesetjednogodišnjeg vozača „suzukija” sa 1,65 promila alkohola i pedesetogodišnjeg vozača „škode“ sa 1,27 promila alkohola u organizmu.

U Rači, saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja i zadržala šezdesetosmogodišnjeg vozača „zastave” sa 1,27 promila alkohola u organizmu i dvadesetdvogodišnjeg vozača „folksvagena” pod dejstvom amfetamina.

U Kniću je zaustavljen dvadesetosmogodišnji vozač teretnog vozila „fijat” koji je vozio bez vozačke dozvole i kojem je vozilo privremeno oduzeto jer je saobraćajna policija utvrdila da je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

– Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a posebno na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnh supstanci, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju, po ko zna koji put apeluje kragujevačka policija u svom obraćanju javnosti i medijima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari