Centralni supermarket Idea u Subotici jedan je od najvećih u gradu, smešten u ogromnoj hali, sa desetinama i desetinama gondola, i tavanicom do „pod oblake“.

Stoga nije ni čudno što se u ovakav prostor uselio jedan običan Passer domesticus, među nama poznatiji po imenom vrabac (na slici). Ptičica stoluje tamo već gotovo godinu i po dana, možda prilično usamljena, ali svakako ne i gladna, jer u delu sa hlebom i pecivom mrvica ima koliko mu srce hoće. Osim toga, kada stignu snegovi i mraz, Idein podstanar ima siguran topli krov nad glavom.

Prodavci kažu da su čak nekoliko puta zvali „stručne službe“ kako bi ovo, očito hrabro vrapče uklonili, ali im to nije pošlo za rukom. Mnogi kupci koji gotovo svakodnevno svraćaju u supermarket i ne znaju za ovog stalnog gosta, jer ga je teško primetiti u tom mega-hiper prostoru. Ipak, jedan od njih, koji nam je posalo i sliku, uspeo ja da snimi redak i zanimljiv trenutak – ptičicu na korpi sa hlebom. Inspekcija bi svakako imala reći koju primedbu, ali u kontekstu raznih zagađenja kojima smo okruženi, vrapca baš i ne bi trebalo shvatiti kao veliku opasnost…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari