Duže vreme Los Anđeles Lejkersi nisu uspeli da „vežu“ tri pobede, ali se u noći između utorka i srede i to dogodilo. Timska igra krasila je Lejkerse pa su pobedom od 111:106 nad Nju Orleansom zasluženo upisali 20. trijumf ove sezone i uz 25 poraza nalaze se na 10. mestu tabele Zapadne konferencije.

Brajant nije kao što su svi navikli postigao oko 30 poena na meču, već „samo“ 14 uz 11 asistencija i osam skokova, a Lejkerse su do nove pobede predvodili i Erl Klark sa 20 poena i 12 skokova, dok je Dvajt Hauard dodao 24 poena. Ipak, nije sve bilo sjajno među izabranicima Majka D’Antonija jer su bili blizu da po ko zna koji put ove sezone „navuku“ gnev navijača. U poslednjih pet minuta meča uspeli su da izgube prednost od 18 razlike, gostujući tim je prišao na 102:101, ali su Stiv Neš i Klark izvukli Lejkerse iz neprijatne situacije. Za Nju Orleans Erik Gordon je postigao ukupno 25 poena, a briljirao je u prvom poluvremenu sa 18.

Najuzbudljivije bilo je na meču između Portlanda i Dalasa. Trijumfovali su domaćini sa 106:104 iako su u trećoj četvrtini gubili sa 21 poenom razlike, a 23. pobedu u nizu doneo im je Lamarkus Odlridž košem uz zvuk sirene. On je ujedno bio i najefikasniji pojedinac na meču sa 29 poena i 13 skokova, istakao se i Džej Džej Hikson sa 26 poena i 15 skokova, a sa druge strane najbolji je bio Dirk Novicki sa 26 poena, četiri asistencije i isto toliko skokova. Srpski košarkaš Saša Pavlović učestvovao je u pobedi sa četiri poena.

Detroit je u meču sa Milvokijem bio prisutan samo u prvoj četvrtini, nakon čega su neobjašnjivo pali i na kraju izgubili više nego ubedljivo – 117:90. Brendon Dženings prelomio je meč u trećoj deonici kada je ubacio 20 od ukupno 30 poena na gostovanju Detroitu, za koji je najbolje odigrao Andre Dramond ostvarivši dabl-dabl učinak od po 18 poena i skokova.

Iako su Golden Stejtu falili Stefon Kari, Endrju Bogut i Harison Barns, Voriorsi su trijumfovali u gostima nad Klivlendom, a nedostatak ove trojke ublažio je Klej Tompson sa 32 poena i sedam skokova. Džeret Džek upisao je 26 poena uz 12 asistencija, a jedan od najlošijih timova Istočne konferencije predvodio je Tristan Tompson sa 18 poena i 11 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari