Gradski odbor Srpske napredne stranke u Požarevcu na konferenciji za medije izrazio je neslaganje sa nekim odlukama aktuelne koalicije na vlasti.


Predsednik Odbora za kulturu i informisanje, Gordan Bojković, obavestio je da se o odborničkim mandatima članova ove partije, na sudu odlučivalo za svakog odbornika posebno i da je do sada za 6 odbornika odlučeno da dobiju nazad svoje mandate: – Dok sud ne donese konačnu presudu o svim odborničkim mandatima, mi nećemo o tome komentarisati i do tada će naša stranka u javnom životu Požarevca učestvovati na ovaj način, preko konferencija za medije, skrećući pažnju na stvari za koje mislimo da su važne.

Predsednik Mesnog odbora SNS „Bulevar“, Dalibor Miljković osvrnuo se na radove koji se trenutno izvode na području ove mesne zajednice:

– Mesna zajednica „Bulevar“ dobija mnogo preuređenjem kružnog toka i to će biti veoma bitno u daljem razvoju i samoj afirmaciji ovog dela grada, međutim, radovi, koji su u toku, stvaraju probleme građanima, jer predugo traju, bilo je predviđeno da se sve završi do 7.jula, ali smo svedoci da se ovde još radi. Sam Bulevar je raskrsnica prema Velikom Gradištu i Kostolcu i kao takav, bio je primamljiv jednom broju trgovaca i zanatlija i njihov posao trpi obzirom na to da je Bulevar sada zatvoren za saobraćaj, a i građani izbegavaju da prolaze ovuda.

Vladimir Mihajlovski govorio je o važnosti uvođenja efikasnijih mehanizama kontrole budžetskih sredstva: – Ovim putem postavljamo pitanje gradskoj vlasti i Direkciji za izgradnju grada Požarevca da li su ugovorom, koji je zaključen sa izvođačem radova, predviđeni penali za kašnjenje. Smatramo da je neophodno da se uspostavi sistem budžetske kontrole trošenja sredstava, jer je to jedini način da se sa istom sumom novca izgradi više. Neophodno je imati rigoroznu kontrolu i prilikom izvođenja radova, kako bi se sprečilo rasipanje novca i predupredile zloupotrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari