Vranjanci žele saradnju i sa opštinom Pernik u Bugarskoj 1Gradonačelnik Pernika i predsednik BSC u Vranju. Foto:BSC

Nakon razgovora koje je u Perniku imao sa gradonačelnikom ovog bugarskog grada Stefanom Krstevim, predsednik Bugarsko – srpskog centra (BSC) u Vranju Darko Anačkov najavio je mogućnost realizacije novih prekograničnih projekata.

Grad Vranje je u okviru IPA projekata, koje finasira Evropska unija, realizovao obnovu gradskog stadiona, a u partnerstvu sa opštinom Montana u Republici Bugarskoj.

Darko Anačkov koji rukovodi Bugarsko – srpskim centrom (BSC) u Vranju, poslednjih dana imao je radni sastanak sa gradonačelnikom Pernika na kome su preliminarno dogovoreni pravci moguće saradnje u novim projektima prekogranične saradnje.

-Pre svega, mislim na obrazovne ustanove koje bi mogle da sarađuju u pogledu razmene kulturnih sadržaja o čemu ću imati konkretne razgovore sa direktorima škola i gradskim funkcionerima. Tu je najavažniji projekat „Bugarska ti pruža ruku“ i tu sam sa gradonačelnikom Krstevim imao vrlo dobre razgovore – naveo je Anačkov.

Po njegovom mišljenju ovaj i slični projekti daju mogućnost za „razmenu iskustava između nastavnog kadra kao i razmenu kulturno obrazovnih sadržaja“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari