Delegaciji grada Vranja na svečanosti u Kanu uručeno je priznanje Magazina FDI, koji izlazi u okviru prestižnog Fajnenšel tajmsa.

Reč je o nagradi „Evropski gradovi i regioni budućnosti 2014 – 2015“, koja se svake druge godine daje najuspešnijim regijama, velikim i malim gradovima Evrope u privlačenju stranih investitora.

Kriterijumi za dodelu nagrade se određuju tako što tim stručnjaka Magazina FDI šest meseci ocenjuje uspešnost i uslove u privlačenju investicija, a Vranje se našlo u grupi deset gradova u dve kategorije: postojanje i sprovođenje strategije za privlačenje stranih investicija i isplativost ulaganja investitora.

– Ovo je veliko priznanje za Vranje, a nagrade su značajne u smislu dalje promocije uslova koje nudimo stranim investitorima. Uručenju nagrada prisustvovali su i predstavnici velikih evropskih gradova, Londona, Moskve, Barselone, Minhena – ocenio je Dragoljub Stevanović, zamenik gradonačelnika koji je u Kanu primio priznanje.

Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj usredsređena je na donošenje odluka u cilju pružanja olakšica investitorima. To je po oceni predstavnika gradske uprave dovelo do sporazuma sa italijanskom kompanijom Geoks, koja je počela izgradnju fabrike obuće u kojoj će raditi 1.250 radnika, a očekuje se i da Ditre Italia počne izgradnju fabrike nameštaja. Oba objekta biće podignuta u Slobodnoj industrijskoj zoni Bunuševac, koja se prostire na više od sto hektara i gde je investitorima dostupna celokupna infrastruktura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari