Vranje: "Crni vikend" na jugu Srbije 1Vranje, poledica Foto: V. Ristić

Poslednji vikend u januaru na jugu Srbije obeležili su nesreće u kojima su dva lica izgubila život, jedna osoba se vodi kao nestala, dve su teško povredjene, a goreli su i automobili i osujećena pljačka menjačnice.

Sve je počelo kada je sedamnaestogodišnji mladić na teretnom železničkom terminalu u Ristovcu kod Vranja zadobio teške opektoine kada se popeo na železnički vagon kako bi napravio selfi. Preminuo je u Kliničkom centru u Nišu.

U noći izmedju četvrtka i petka zapaljena su dva automobila u dvorištu porodične kuće Dejana Manića, direktora JP Parking servis u Vranju i predsednika Gradskog odbora Jedinstvene Srbije (JS). Počinioci za kojima traga policija polili su benzinom parkirana vozila, a vatra je pretila da zahvati i kuću porodice Manić.

U petak uveče mladić „naoružan“ kantom benzina i nožem ušao je u menjačnicu u centralnoj gradskoj lici Kralja Stefana Provenčanog i od radnice uz pretnju zatražio da mu preda sav novac. Napadača je savladao mladić koji su tu slučajno našao, a u sukobu je i sam zadobio lakše povrede od noža. Policija je uhapsila provalnika, a intervenisala je i ekipa Hitne pomoći.

Tragedija se desila u subotu u ranim jutarnjim satima na regionalnom putu Vladičin Han – Predejane. Vozilo marke „golf“ probilo ogradu na mostu na Južnoj Moravi i sa 20 metara palo u korito reke. U vozilu su se nalazile četiri devojke iz Predejana. Na licu mesta je preminula Andjela M. Za telom Katarine P. i dalje tragaju pripadnici ronilačke jedinice MUP-a Srbije, koji pretražuju korito reke Južne Morave. Nesreću su sa povredama preživele Andjela S. i Kristina M.

Devojke su se vraćale iz Vladičino Hana kada je njihovo vozilo nakon izlaska iz tunela Manajle izgubilo kontrolu i palo u reku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari